Black Ops 4 Blackout kan straks met tachtig man gespeeld worden

Voordat Call of Duty Black Ops 4 straks uitkomt, hebben we nog één kans om de game uitgebreid te spelen. Voor iedereen die de game op de PlayStation 4 heeft gepre-ordered, kan op 10 september met de Blackout-beta aan de slag. De andere platformen krijgen die beta een weekje later. Blackout is de Battle Royale-achtige modus van Call of Duty en kan een beetje gezien worden als de vervanger van het hoofdverhaal, dat in dit deel ontbreekt. En als je die beta dan gaat spelen, dan kun je dat met tachtig spelers doen.

Met tachtig man Black Ops 4 Blackout

Dat betekent overigens niet dat je in de uiteindelijke versie van de game ook met tachtig spelers los kunt gaan. Intern heeft ontwikkelaar Treyarch de game al met honderd man getest en zou in de uiteindelijke versie daar ook voor kunnen gaan kiezen. Men heeft er echter voor gekozen om enigszins rustig te beginnen en te kijken of dat allemaal werkt. Het is voor de ontwikkelaar belangrijk dat je enerzijds genoeg vijanden hebt om af te knallen en anderzijds niet gelijk na vijf seconden dood bent omdat het zo enorm druk is.

Call of Duty Black Ops 4

Tachtig spelers is wel wat minder dan wat bij de concurrenten kunt doen. Zowel Fortnite als PlayerUnknown’s Battlegrounds kan met honderd spelers tegelijkertijd worden gespeeld. Het is natuurlijk wel nog de vraag hoe groot de map is en in hoeverre honderd of tachtig spelers dan uitmaakt.

Sowieso weten we eigenlijk nog heel erg weinig van de modus, dus wat dat betreft is het wel spannend om er volgende week mee los te gaan. De game zelf laat overigens ook niet heel erg lang meer op zich wachten. Call of Duty Black Ops 4 komt namelijk op 12 oktober uit. De game verschijnt dan voor alle logische platformen, zoals de pc, PlayStation 4 en Xbox One. Onze preview kun je hier lezen.

Reageer op artikel:
Black Ops 4 Blackout kan straks met tachtig man gespeeld worden
Sluiten