Daniel Koster
Daniel Koster Gaming 21 feb 2017

In het Black Orchestra-bordspel verraad je volk en vaderland om Hitler te verslaan

Yes, het is weer raak! Na het briljante ‘Secret Hitler‘, is het nu de beurt aan ‘Black Orchestra’. Waar we uiteraard geen fan van Hitler zijn, geldt dat wél voor deze spellen!

Dit artikel is onderdeel van onze WANT to Play-rubriek die wij samen met de TonTon Club zijn gestart.

Een (aparte) hype

Het is toch opvallend dat we binnen relatief korte tijd twee spellen zien die rondom Hitler draaien. Aangezien de spellen dit met een knipoog doen én Hitler niet ophemelen, vinden wij dat prima. Waar die ‘hype’ überhaupt vandaan komt weten we niet. Wellicht heeft het iets met Trump te maken? Sommige teksten op de website van Black Orchestra doen ons denken van wel..

Black Orchestra

Roep Hitler een halt toe

Black Orchestra is een bordspel. Hierbij moet jij met de rest van de spelers samenwerken om Hitler te vermoorden. Elke speler (minimaal één tot maximaal vijf spelers) neemt de rol aan van een samenzweerder tegen Hitler. Vervolgens zul jij trachten de geschiedenis te veranderen en de heerschappij van Hitler (eerder) tot een einde te brengen.

Je hebt iedere keer voor je beurt drie keuzes. Elke keuze brengt uiteraard gevolgen met zich mee die er uiteindelijk voor zorgen dat jij Hitler wel of niet de baas bent. Wat is volgens jou de slimste manier om Hitler te stoppen? Kies je het veilige pad en trek je zo min mogelijk aandacht? Of neem je risico door het uitvoeren van roekeloze acties in de hoop de klus zo snel mogelijk geklaard te hebben?

Black Orchestra

Black Orchestra: een geschiedenisles én vermakelijk bordspel in één

Dat het bordspel hierbij niet enkel enorm spannend, maar ook een geschiedenisles is, maakt alles des te toffer. Het is namelijk niet alleen zo dat de spelers echte strijders tégen Hitler zijn geweest (en dus hun eigen volk en vaderland hebben verraden). Ook zijn alle gebeurtenissen die in het spel voorkomen waargebeurd.

Black Orchestra

Nóg beter

Komt dit je bekend voor? Dat kan, want dit is de tweede editie van Black Orchestra. De eerste editie was een groot succes die in deze tweede editie is getweakt. Nice! Je kunt het bordspel voor zestig euro aanschaffen. Op zoek naar een ander tof (bord)spel? Dan is ‘The Grid‘, een gezelschapsspel én visueel kunstwerk tegelijk, iets voor jou!

Reageer op artikel:
In het Black Orchestra-bordspel verraad je volk en vaderland om Hitler te verslaan
Sluiten