Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 2 jul 2018

Black Panther’s Wakanda op het WK: zo zou het eruit zien

Wakanda was tot de gebeurtenissen in Marvel’s Black Panther zeer teruggetrokken. Bijna niemand wist waar het fictieve land precies was, of onderschatte de technologische vooruitgang totaal. Na Black Panther treedt het land wel naar de voorgrond.

Wakanda’s Black Panthers op het WK

Daarbij hoort ook het deelnemen aan grote sportevenementen, zou je zeggen. We hebben het natuurlijk over een filmwereld, maar een beetje fantasie kan geen kwaad. Na het delen van geavanceerde technologie en het overleven van alien-invasies is het tijd voor.. voetbal!

Vormgever en illustrator Mark Yesilevskiy geeft ons alvast een voorproefje op de deelname van Wakanda aan het wereldkampioenschap voetbal. Oftewel: hoe zou het eruit zien als je het volk van de Black Panther liet voetballen tegen Spanje, Frankrijk en andere voetballanden?

Het resultaat is een slick uniform dat je zo tegen zou kunnen komen in het echt, en toch perfect bij de fictieve stijl van Wakanda past. Het team heet, geheel toepasselijk, de Black Panthers. Rode Duivels versus de Black Panthers, laat maar komen!

Wakanda Black Panther WK

Yesilevskiy heeft ook een kit ontworpen voor een eventuele thuiswedstrijd, in het rijke Wakanda. We zien geen vibranium in het design terug, maar dat zou waarschijnlijk ook als doping worden gezien.

Wakanda Black Panther WK

Ach, wat maakt het ook uit, we hebben het tenslotte over een fictieve wereld. We zouden het echter helemaal niet erg vinden als Marvel met een voetbalfilm zou komen. Voor de afwisseling, tussen alle films vol alien-invasis en intergalactische oorlogen. Waar kunnen we alvast tickets reserveren?

Schrijf je in voor de WANT nieuwsbrief?

En ontvang de tofste tech, gadgets en deals in je mail!
[revue_subscribe]

Reageer op artikel:
Black Panther’s Wakanda op het WK: zo zou het eruit zien
Sluiten