Black Widow en andere Marvel-films opnieuw flink uitgesteld door Disney

Slecht nieuws voor fans van Marvel en Black Widow. Disney heeft besloten om de film opnieuw voor een lange tijd uit te stellen.

Het geduld van Marvel-fans wordt flink op de proef gesteld door Disney. Na Avengers: Endgame is er behalve een Spider-Man film en The New Mutants is er nog geen enkele Marvel-film uitgekomen. Black Widow leek eraan te komen waardoor we definitief het het MCU Phase 3 konden afsluiten. Disney heeft echter besloten om te wachten met de release.

Black Widow komt nu een jaar later uit

Oorspronkelijk had Black Widow al op 1 mei in de bioscoop moeten draaien. Disney stelde het vanwege het coronavirus uit naar 6 november. Nu heeft het bedrijf besloten om de titel opnieuw te vertragen. De film zal pas op7 mei 2021 te zien zijn. Daarmee komt het pas een jaar later uit dan de oorspronkelijke release.

De grote reden van het uitstellen van Black Widow lijkt Tenet te zijn. De film van Christopher Nolan is ondanks het coronavirus wel gewoon wereldwijd in de bioscoop gereleased. Hoewel de film in Europa gretig aftrek vindt, vallen de cijfers in de Verenigde Staten enorm tegen. Veel bioscopen zijn in het land gesloten waardoor er maar weinig mensen kunnen en willen gaan. In totaal heeft de film nu 251 miljoen dollar opgebracht wat een flinke tegenvaller is, want het budget was 205 miljoen. Tegenvaller is echter een ironisch woord want Forbes noemt het dan ook ‘een film die het beter doet dan elke niet Marvel of DC-film van de afgelopen jaren’. Desondanks had Warner Bros. op veel meer gehoopt.

Gevolgen voor andere Marvel-films

Die cijfers ziet Disney ook en dus kiest het eieren voor haar geld en stelt het Black Widow opnieuw uit. Dat heeft echter niet alleen gevolgen voor de film van Scarlett Johansson, maar ook voor minstens 2 andere Marvel-films. Aangezien ze allemaal met elkaar verbonden zijn, betekent het ook dat de rest moet worden uitgesteld. Dat betekent waarschijnlijk ook de release van zeven andere producties naar achteren wordt geschoven. Zo verschuift Shang Chi and the Legend of the Ten Rings van 7 mei 2021 naar 9 juli 2021

Dit kan ook weer gevolgen hebben voor de Marvel-series die op Disney+ op de planning staan. In tegenstelling tot Marvel-series die eerder verschenen, gaan deze ook invloed hebben op het MCU. Zo kan het zijn dat titels als Loki en The Falcon and The Winter Soldier mogelijk ook zullen verschuiven naar een latere release om alles in het MCU Phase 4 goed te laten verlopen. Gelukkig lijkt WandaVision wel gewoon binnenkort te verschijnen.

Disney had er nog voor kunnen kiezen om Black Widow net zoals Mulan uit te brengen op Disney+ tegen een extra bedrag. Volgens experts heeft dat Disney geen windeieren gelegd. Ze noemen het een groot succes. Desondanks wil het bedrijf het nog niet proberen met een Marvel-productie.

Reageer op artikel:
Black Widow en andere Marvel-films opnieuw flink uitgesteld door Disney
Sluiten