Blackberry brengt deze zomer BBM naar iOS en Android

Iets wat naar ons idee al eerder had moeten gebeuren gaat deze zomer dan toch plaatsvinden. Blackberry gaat Blackberry Messenger (BBM) als gratis app uitbrengen op iOS en Android. Dat maakten ze gisteren bekend tijdens het Blackberry Live event in Orlando. Het zal werken op iOS 6 en hoger en op Android 4.0 Ice Cream Sandwich en hoger. “Het is tijd om BBM naar een breder publiek te brengen, ongeacht welk mobiel apparaat ze op zak hebben,” aldus Thorsten Heins de CEO van Blackberry.

In de gloriedagen van Blackberry was BBM een populair communicatiemiddel wat een goed alternatief voor SMS bleek te zijn. Een nadeel: BBM werkte alleen onder Blackberry’s waardoor er geen berichten via internet verstuurd konden worden naar iOS- en Android-gebruikers. Vervolgens kwam WhatsApp op de markt die dit wel mogelijk maakte. BBM gaat zodoende toch concurren met WhatsApp en Facebook Messenger. Geen makkelijke opgave, maar niet geschoten is altijd mis zoals men dat zo mooi zegt.

Thorsten Heins geeft aan dat-ie van plan is om alle BBM-functies naar iOS en Android te brengen, maar dat er gestart wordt met het versturen van tekstberichten en groepsberichten. Functies als audioberichten, het delen van je scherm, videochats en het volgen van kanalen van bijvoorbeeld een artiest of topsporten zullen later worden toegevoegd. Dit laatst houdt in dat een artiest berichten naar zijn volgers kan sturen.

Een exacte datum waarop BBM voor de andere platformen beschikbaar wordt is nog onbekend, maar het zal in ieder geval deze zomer zijn. Denken jullie dat dit een goede zet is van Blackberry of is het te laat? Laat het ons hier weten.

Reageer op artikel:
Blackberry brengt deze zomer BBM naar iOS en Android
Sluiten