BlackBerry CEO heeft zo zijn bedenkingen over opvouwbare smartphones

Lange tijd hebben we het moeten doen met allerlei geruchten over opvouwbare smartphones en dit jaar mochten we eindelijk kennis maken met de eerste lading toestellen. Onder andere Samsung en Huawei hebben al hun opvouwbare modellen laten zien en we verwachten dit jaar nog meer opvouwbaars op de markt te zien verschijnen. John Chen, de CEO van BlackBerry, lijkt echter niet onder de indruk te zijn en is nogal sceptisch over hoe aantrekkelijk de telefoons zijn voor gebruikers.

Gebrek aan innovatie

Onlangs liet Chen in een gesprek met Barron’s weten dat opvouwbare smartphones naar zijn mening duidelijk een gebrek hebben aan innovatie. Zelf zou hij iets willen dat sneller is en functionele upgrades heeft. Ook is Chen van mening dat er geen grote doorbraken aan de horizon zijn. We hebben nu vingerafdrukscanners, gezichtsherkenning en ook iris technologie hebben we al geïmplementeerd. Tegenwoordig zou de focus liggen op steeds grotere displays, maar hierdoor zouden smartphones te groot en lomp zijn geworden.

BlackBerry

Toch opvouwbare BlackBerry?

Toch lijkt het erop dat we in de toekomst wel een opvouwbare BlackBerry kunnen verwachten. Hoewel de BlackBerry CEO niet veel ziet in de opvouwbare toestellen, heeft BlackBerry zelf sinds 2016 al geen smartphones meer gemaakt. In plaats daarvan maakt TCL smartphones onder de BlackBerry naam en zij lijken wel geïnteresseerd te zijn in opvouwbare modellen. Onlangs werd dan ook hun DragonHinge design onthuld tijdens MWC 2019, wat de basis zou moeten worden van toekomstige opvouwbare modellen.

TCL DragonHinge

Hoewel BlackBerry’s CEO vast niet de enige is die het niet zo heeft met opvouwbare smartphones, lijkt het overgrote deel van de smartphonewereld er in ieder geval wel druk mee bezig te zijn. Ook Apple zou bezig zijn met een opvouwbare iPhone en Samsung zou daar maar al te graag de displays voor willen leveren.

PhoneArena

Reageer op artikel:
BlackBerry CEO heeft zo zijn bedenkingen over opvouwbare smartphones
Sluiten