Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 19 apr 2019

Einde van een tijdperk: BlackBerry Messenger gaat offline

Je kan het je anno 2019 bijna niet meer voorstellen, maar jaren geleden behoorde BlackBerry tot een van de grootste telefoonmerken ter wereld. Een positie dat voornamelijk behaald werd door het succes van BlackBerry Messenger. Maar na 14 trouwe jaren gaat de stekker uit de dienst. 

BlackBerry Messenger: nooit meer pingen

Het is een droevige tijd voor fans van BlackBerry. In een blogpost maakt Emtek, het bedrijf dat BlackBerry Messenger de afgelopen jaren in leven wist te houden, bekend dat de stekker uit de berichtenservice wordt getrokken. De BlackBerry behoorde tijden geleden, voornamelijk door de berichtendienst, tot een van de populairste telefoonmerken ter wereld. Echter wist de komst van de smartphone daar een einde aan te maken.

En dat is dan ook de voornaamste reden dat de Emtek Group nu een einde maakt aan de populaire berichtendienst. Volgens het bedrijf hebben ze er alles aan gedaan om de dienst in leven te houden, maar laat het succes het afweten. Gebruikers van de dienst zijn massaal naar andere platformen vertrokken en het aantrekken van nieuwe klanten is alles behalve succesvol verlopen. Op 31 mei 2019 komt er na bijna 14 jaar een einde aan de dienst.

Wie nog gebruikt maakte van de dienst moet nu dus over gaan stappen op een van de andere diensten die er voor gezorgd hebben dat BBM straks niet meer bestaat. Dit zijn diensten als WhatsApp, Facebook Messenger, iMessage en Telegram. Hoeveel mensen er precies over moeten stappen maakt Emtek, die sinds 2016 de rechten van BBM heeft, niet bekend. Echter had de dienst in januari 2018 nog ruim 63 miljoen maandelijkse gebruikers in Indonesië. Dat succes heeft zich dus alles behalve staande weten te halen. Helaas.

BlackBerry Messenger

Wie overigens echt niet zonder dienst kan, kan vanaf nu BBM Enterprise downloaden in de Google Play Store. Dat is de zakelijke variant van BlackBerry Messenger. Het eerste jaar is de dienst gratis te gebruiken, maar zal vervolgens €2,49 per half jaar gaan kosten.

Reageer op artikel:
Einde van een tijdperk: BlackBerry Messenger gaat offline
Sluiten