BlackBerry-telefoons komen terug in 2021 en hebben 5G

BlackBerry’s waren ooit ontzettend populair. Iedereen leek wel zo’n telefoon met toetsenbord te hebben. Nu komen ze terug.

Toen Barack Obama een BlackBerry als telefoon had, waren de toestellen niet aan te slepen. De telefoon viel op door zijn fysieke toetsenbord waardoor je snel berichten kon typen. Ook Pingen was populair, een soort WhatsApp in de vroegere jaren. Later ging de telefoons niet mee met de tijd waardoor de populariteit weer snel afnam. Als gevolg daarvan deed het bedrijf niet meer met de telefoontak. Nu maakt het echter een comeback.

BlackBerry’s door TCL

BlackBerry had voorheen een samenwerking aan met de Chinese elektronicafabrikant TCL. Hierbij produceerde de Chinezen telefoons die ze onder de naam van Blackberry verkochten. Inmiddels heeft bedrijf op dit moment twee nieuwere telefoons op de markt de TCL 10L en 10 Pro. Met prijzen tussen de 250 en 450 dollar zit het in het lagere segment van de mobiele markt. Wel is het bedrijf al een tijdje bezig met een opvouwbare telefoon al zijn die plannen nog steeds niet echt uit de verf gekomen tot nu toe.

Eerder dit jaar hadden BlackBerry en TCL besloten om hun samenwerking te beëindigen. OnwardMobility een klein beveiligingsbedrijf voor mobiele telefoons laat weten met hun eigen BlackBerry-telefoons komen. De nieuwe telefoons zijn volgens de firma zeer veilig en het belooft dan ook dat het ‘end-to-end security’ toepast.

BlackBerry OnwardMobility
De aankondiging van de nieuwe BlackBerry. (Afbeelding: OnwardMobility)

Een nieuwe telefoon

Hoe de nieuwe telefoon eruit gaat zien is nog onbekend. Wel komt er een uit met een fysiek toetsenbord, net zoals we van de oude BlackBerry kennen. Ook zullen de telefoons gewoon 5G aankunnen. “Wij zijn verheugd dat klanten een telefoon kunnen ervaren met veiligheid en productiviteit op overheidsniveau,” laat BlackBerry-CEO John Chen weten aan 9to5Google.

Het is echter de vraag of de telefoon echt de concurrentie aankan met andere merken. OnwardMobility heeft namelijk geen ervaring met het maken van mobiele telefoons. Ze gaan naast Blackberry ook samenwerken met het Chinese elektronicabedrijf FIH Mobile, een onderdeel van Foxconn. Het bedrijf wat onder andere bekend is voor het in elkaar schroeven van iPhones. Voor de echte fans is het echter goed nieuws dat ze weer een toestel met toetsenbord kunnen aanschaffen.

Reageer op artikel:
BlackBerry-telefoons komen terug in 2021 en hebben 5G
Sluiten