Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 12 mrt 2019

Fan van The Blacklist? NBC heeft goed nieuws voor je!

Fans van The Blacklist zullen nog wel eens in het zweet wakker geworden zijn, gehoor over een zesde seizoen was namelijk tot op heden nog niet aan de orde. Gelukkig schieten Davis Entertainment, Sony Pictures TV en Universal TV de kogel door de kerk. Het zevende seizoen van de hitserie is zojuist aangekondigd door NBC

The Blacklist terug voor zevende seizoen

Wie dacht dat NBC klaar was met het verhaal van The Blacklist heeft het mis. Inmiddels is bekend dat Davis Entertainment, Sony Pictures TV en Universal TV doorgaan met de hitserie. The Blacklist zal dus door de productiehuizen, en NBC zelf, wederom voorzien worden van een nieuw seizoen. Het verhaal van Red en Elizabeth, welke al sinds september 2013 loopt, gaat dus gewoon door in een zevende seizoen.

Volgens de Amerikaanse website Deadline duurde de onderhandelingen voor dit zevende seizoen overigens langer dan voorheen. De contracten van de castleden waren inmiddels allemaal verlopen, gezien het feit dat deze “slechts” voor zes jaar vaststonden. Er moesten dus nieuwe deals gesloten worden, wat ervoor zorgde dat het allemaal niet iets minder snel verliep dan de voorgaande seizoenen. Echter hadden weinig castleden last van een dilemma.

The Blacklist aangekondigd

James Spayder, de man die Raymond ‘Red’ Reddington speelt, leek al heel snel overgehaald te zijn. Er waren weinig tot geen twijfels bij de beste man om nog een jaar door te gaan met de serie. Echter speelt de acteur niet alleen in The Blacklist en moesten collega’s Megan Boone (Elizabeth Keen), Diego Klatenhoff (Donald Ressler) en Harry Lennix (Harold Cooper) ook nog hun contract verlengen. Iets wat overigens gelukt lijkt te zijn. Kortom: alle hoofdrolspelers zijn te zien in de serie.

Ook op Netflix?

The Blacklist is een hitserie in Amerika, maar kent ook in Nederland aardig wat succes. De rechten voor de serie zijn overigens wel iets anders opgesteld dan gebruikelijk is. Zo verschijnen de nieuwe afleveringen niet direct op Netflix, maar loopt het platform constant een seizoen achter. Dit wil overigens niet zeggen dat je in Nederland niet het nieuwste seizoen direct kun volgen. Videoland en RTL 5 hebben de rechten voor het meest recente seizoen. Wanneer deze zijn uitgezonden, meestal rond de jaarwisseling, schuiven de rechten door naar Netflix.

Het resultaat? De eerste vijf seizoenen zijn nu te zien op Netflix! Het zesde seizoen, welke op dit moment in volle gang is, kun je zien op Videoland en op RTL 5.

Reageer op artikel:
Fan van The Blacklist? NBC heeft goed nieuws voor je!
Sluiten