Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 30 nov 2018
Leestijd: 2 minuten

Grote namen onthullen animatieserie Blade Runner – Black Lotus

Fans van Blade Runner worden de afgelopen tijd op hun wenken bediend. Van Blade Runner: 2049 tot een briljante mashup met Pokémon: de iconische science-fiction film is weer helemaal terug. Daar blijft het echter niet bij. Adult Swim, Crunchyroll en Alcon Entertainment hebben en nieuwe serie onthuld, gebaseerd op Blade Runner 2049, genaamd Blade Runner – Black Lotus.

Blade Runner – Black Lotus

Het gaat om een anime-serie, met in totaal 13 afleveringen. De show wordt geregisseerd door Shinji Aramaki, die ook de solide Appleseed films afleverde. Ook Kenji Kamiyama staat aan het roer van het bijzondere project. Hem kun je kennen van de Ghost in the Shell: Stand Alone Complex serie. Grote namen dus!

Als kers op de taart is Cowboy Bebop regisseur Shinichirō Watanabe ook nog eens aan het project verbonden als creative producer. Dat is echter een rol die in de praktijk niet per se veel hoeft te betekenen, dus dat is voorlopig een kwestie van afwachten.

Helaas is het nog niet bekend waar Blade Runner – Black Lotus exact over zal gaan. Wel weten we dat een aantal bestaande personages terug zal keren, en dat de serie zich afspeelt in 2032. Daarmee speelt de animatieserie zich 17 jaar voor Blade Runner 2049 af, en 10 jaar na Blade Runner: Black Out 2022.

Dat was een losstaande prequel-aflevering die kort voor Blade Runner 2049 werd uitgebracht. De 15 minuten lange prequel werd geregisseerd door Watanabe, en geeft waarschijnlijk een goed voorbeeld van hoe Blade Runner – Black Lotus er waarschijnlijk uit gaat zien.

Aramaki deed namelijk voor 2022 alle mechanische designs, en dezelfde studio is opnieuw betrokken voor de animatie. Het is helaas nog niet bekend wanneer de productie van start zal gaan. Aramaki en Kamiyama moeten eerst hun reboot van de Ghost in the Shell: Standalone Complex serie afronden.

Wanneer Blade Runner – Black Lotus dan uiteindelijk uitkomt, dan kun je de serie checken op Crunchryroll, een streamingdienst die zich specifiek op anime richt.

Blade Runner Anime serie
Blade Runner: Black Out 2022

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Grote namen onthullen animatieserie Blade Runner – Black Lotus
Sluiten