Gouwe ouwe Blanka keert terug in Street Fighter V

Jelle van Es 13 feb 2018 Gaming

Als jij in het bezit bent van Street Fighter V of het onlangs nog uitgebrachte Street Fighter V Arcade Edition, waarvan je hier de review kunt lezen, dan heb je nu een extra goede reden om de game er weer bij te pakken. Het klassieke personage Blanka maakt namelijk zijn opwachting.

Blanka keert terug naar Street Fighter V

Je kent Blanka waarschijnlijk wel van Street Fighter II, waar het één van de acht basispersonages was. Blanka is een vechter uit Brazilië. Eigenlijk werd hij geboren als Jimmy, maar nadat hij een vliegtuigramp in de Amazonen wist te overleven, groeide hij op in de wildernis en werd hij Blanka. Uiteindelijk lukte het hem om de beschaafde wereld weer te bereiken, waarbij je na het uitspelen van Street Fighter II zag dat hij zijn moeder weer vond. Sindsdien maakt hij er het beste van en is hij een verdomd goede vechtersbaas. En nu keert hij dus terug in Street Fighter V, zoals je in de onderstaande trailer kunt zien.

Uiteraard krijg je met de toevoeging van Blanka ook een uitbreiding op de Story-modus. Daarin komt naar voren dat Blanka op een dag wordt benaderd door een zakenman, die zijn gelijkenis wil gebruiken om een serie poppen te maken. Het onderstaande kostuum laat zien dat de gelijkenis niet heel erg goed gelukt is.

Street FIghter V Blanka

Qua vechtstijl lijkt het een personage te zijn die voor zijn effectiviteit dicht bij zijn vijand moet staan. Uiteraard kan hij daarbij gebruik maken van zijn welbekende elektrische aanvallen, als mede de mogelijkheid om als een spinnende bol zichzelf af te schieten op de tegenstander. Bekijk een paar van de screenshots van hem hieronder.

Street FIghter V Blanka

Street FIghter V Blanka

Street FIghter V Blanka

Street FIghter V Blanka

Het nieuwe personage is vanaf 20 februari beschikbaar en is te koop via de in-game currency van Street Fighter V. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan onze handige overzichtspagina hier.

Reageer op artikel:
Gouwe ouwe Blanka keert terug in Street Fighter V
Sluiten