Rutger Houweling
Rutger Houweling Pop-Culture 11 jan 2017

Blendle Premium: Blendle zorgt voor wereldprimeur en presenteert ‘de Netflix voor journalistiek’

Hier heeft de wereld op zitten wachten, de Netflix voor journalistiek! Alexander Klöpping en zijn team snappen hoe je de journalistiek op z’n kop zet en presenteert Blendle Premium. Voor 9,99 euro per maand kiest Blendle Premium verhalen uit alle grote kranten en tijdschriften, aangepast aan de voorkeuren van elke gebruiker en biedt ze aan onder één dak, zonder advertenties.

Blendle Premium: hier hebben mensen behoefte aan

Een grote groep mensen hebben geen behoefte aan een abonnement op één krant of tijdschrift. Dit is dan ook een verademing voor de jonge consument die meer wil dan gratis nieuws op internet. Daarnaast is deze doelgroep al aan diensten als Netflix en Spotify gewend. Ideaal dus. Het kost echter wel weer een tientje per maand extra ;-).

blendle premium

Werkt niet helemaal zoals Spotify

Let wel op dat je bij Blendle Premium geen toegang tot de hele krant krijgt. Dit in tegenstelling tot bij Spotify. Voor de toegang tot de hele krant heb je alsnog een abonnement nodig. Het is dan ook duidelijk dat Blendle zich vooral op jonge mensen richten. Deze groep mensen is niet per se loyaal aan een individueel krantenmerk, maar wil wel inhoudelijke stukken lezen. “En als je vervolgens enthousiast wordt over een specifieke titel, maken we het eenvoudig om een krantenabonnement te nemen,” aldus Klöpping.

De gepersonaliseerde selectie bestaat uit de beste artikelen uit meer dan honderdtwintig titels. De selectie wordt middels een algoritme en redactie samengesteld. Een redactie is namelijk minstens zo belangrijk, die het algoritme kan ‘overrulen’. De redactie selecteert stukken die misschien niet direct bij jouw voorkeuren passen, maar wel de moeite waard zijn om te lezen. Dit zorgt voor de perfecte combinatie.

Blendle Premium is een week gratis te proberen

Interesse? Blendle Premium is voor iedereen een week gratis uit te proberen via blendle.com of download de Blende-app. Enjoy reading.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Blendle Premium: Blendle zorgt voor wereldprimeur en presenteert ‘de Netflix voor journalistiek’
Sluiten