Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 4 jun 2019

Drastische zet: Blendle stopt na vijf jaar met verkoop losse artikelen

Het toffe aan Blendle was vanaf het begin al dat je in plaats van een compleet kranten-abonnement losse artikelen kon kopen. Daar komt vanaf komende zomer echter een einde aan. Dat heeft oprichter Alexander Klöpping bevestigd tegenover het Algemeen Dagblad.

Grote veranderingen bij Blendle

Daarmee gaat de dienst zich volledig focussen op zijn premium-abonnement. Daarmee kunnen gebruikers onbeperkt tijdschriften lezen. De aankondiging kwam op de vijfde verjaardag van het bedrijf. De veranderingen gaan vanaf 1 augustus in.

Dan is de enige optie dus nog een abonnement van 10 euro. Op dit moment krijgen abonnees nog elke dag een selectie aan artikelen, waaronder ook stukken uit kranten. Het nieuwe abonnement is enkel gericht op artikelen uit tijdschriften. De dagelijkse nieuwsbrief zal wel nog 25 krantenartikelen bevatten. Blendle Audio blijft gewoon bestaan.

Volgens de oprichter is de nieuwe strategie noodzakelijk om een winstgevend bedrijf te worden. Hij benadrukt dat het geld verdienen met de losse verkoop van artikelen anno 2019 niet meer een realistisch model is. Overigens waren de abonnees van Blendle Premium sowieso al actiever dan de gebruikers die losse artikelen kochten.

Alexander Klöpping zegt uiteindelijk 100.000 abonnees te willen halen. Op dit moment zijn er 60.000 Blendle Premium-abonnees. De kiosk waarin je door PDF’jes van kranten en tijdschriften kon bladeren, gaat volledig verdwijnen. Daarmee verandert Blendle zoals we het allemaal vijf jaar geleden leerden kennen compleet. Toch is die verandering minder drastisch dan je zou denken. Volgens Klöpping gebruikte minder dan tien procent van de gebruikers nog die kiosk.

Vanaf 1 augustus zal Blendle dus een compleet ander product zijn dan wat vijf jaar geleden met veel fanfare werd gelanceerd. Op Twitter is lang niet iedereen blij met het nieuws. Gebruikers die Blendle enkel gebruikten omdat ze een los artikel wilden lezen dat vrienden bijvoorbeeld deelden, hebben vanaf komende zomer pech. Het probleem dat Klöpping vijf jaar geleden bij DWDD schetste, heeft na vijf jaar opeens geen oplossing meer…

🦀Check: Microsoft toont Minecraft Earth op WWDC

Reageer op artikel:
Drastische zet: Blendle stopt na vijf jaar met verkoop losse artikelen
Sluiten