Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Smartphones 4 apr 2020

Fit in eigen woonkamer met de 10 beste Workout Apps voor Android

Halverwege maart sloten alle sportscholen in Nederland massaal hun deuren. Dit tot groot ontzet van sportschoolliefhebbers die daar hun energie kwijt konden en hun kracht en fitness trainden. Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg (gratis) workout apps te vinden.

Met een beetje discipline en toewijding kun je jezelf thuis net zo goed in het zweet werken. Sommige workout apps focussen zich op cardio trainingen, en anderen meer op krachttraining. Maar de meeste apps hebben een brede variatie aan korte en lange workouts voor je. Deze zijn zelfs ideaal voor wie de deur niet uit wil om een rondje hard te lopen. Bekijk hieronder de beste 10 workout apps voor Android in 2020.

De Android workout app voor wie een Fitbit heeft:Fitbit Coach

Wie dagelijks een Fitbit draagt of er een heeft liggen te verstoffen kan deze app gebruiken. De Fitbit Coach-app raadt je trainingen aan op basis van de data die hij over je activiteit heeft verzameld. Zo zijn je workouts zo persoonlijk mogelijk. De app heeft zowel begeleide video- en audio workouts beschikbaar. Die kun je in de sportschool doen, maar je woonkamer is ook prima.

Fitbit Coach fitness app Android
Fitbit Coach (Afbeelding: Fitbit)

Men’s Health & Women’s Health fitness app: All/Out Studio

All/Out Studio wordt door veel fitboys en fitgirls als een van de beste workout apps getipt. De app van Men’s Health en Women’s Health staat vol met begeleide workouts met wereldberoemde coaches. Die wereldberoemde coaches zijn voornamelijk in de VS wereldberoemd, maar dat weerhoudt ze er niet van je flink te laten zweten.

Adidas Training and Running by Adidas Runtastic

Runtastic is een van de beste hardloop-apps voor je smartphone. Maar ook voor de thuisblijver zijn er de laatste jaren een groot aantal workouts toegevoegd aan het uitgebreide platform. Een voordeel aan deze app is dat hij naast workouts ook andere handige andere functies heeft. Zo heeft de app onder andere ook nog een slaap-tracker en vind je er gezonde recepten. De app is niet geheel gratis maar biedt wel de optie om per training te betalen of op maandelijkse/jaarlijkse basis.

Adidas Runtastic hardloop app
Adidas Runtastic (Afbeelding: Runtastic)

Aaptiv Audio Fitness App

Veel workout apps maken gebruik van instructievideo’s. Een nadeel daarvan is dat je continue naar je smartphone moet kunnen kijken om de training te volgen. Aaptiv heeft meer dan 3000 (!) workouts met stembegeleiding in plaats van videobegeleiding. Een nadeel van de app is dat hij niet gratis is, al kun je wel eerst een gratis proefperiode doen.

Nikes gratis workout app: Nike Training Club

Op de app ‘Nike Training Club’ vind je meer dan 160 gratis workouts. De meeste workouts duren zo’n 15 tot 45 minuten en laten je in een hoog tempo zweten. Deze app is ideaal voor wie normaal graag hardloopt maar nu toch liever binnen blijft. Je kunt op verschillende manieren workouts filteren op basis van het lichaamsdeel dat je wilt trainen, je trainingsdoel of bijvoorbeeld het trainen van uithoudingsvermogen of kracht. Even op adem komen? Dan kun je altijd terugvallen op de yoga- en stretch-oefeningen die ook beschikbaar zijn in de Nike Training cub app.

Nike Training Club workout app Android
Nike Training Club (Afbeelding: Nike)

Under Armours gratis workout app: MapMy series

Het sportmerk Under Armour heeft ook een gratis workout app ontwikkeld. Of beter gezegd meerdere apps onder de noemer ‘MapMy‘, genaamd MapMyFitness, MapMyRun, MapMyRide. Iedere app heeft een ander specialisme en monitort je workouts en progressie. Vooral MapMyFitness is de moeite waard voor het doen van workouts in je woonkamer. Hier vind je een groot aantal oefeningen en features voor het tracker van je vooruitgang.

MapMyFitness Under Armour fitness app
MapMyFitness van Under Armour (Afbeelding: Under Armour)

Geen tijd? Probeer dan The 7-Minute Workout

Heb je maar 7 minuten over vandaag en daardoor geen tijd om te sporten? Dat is geen excuus als het aan The 7-Minute Workout ligt. Het is beter om die minuten te gebruiken voor een kleine fitness break dan voor niks. Deze gratis fitness app is ontwikkeld om je zo efficiënt te laten gebruik maken van die 7 minuten. Een leuke bonus van deze app dat je je eigen muziek kunt gebruiken tijdens de workouts.

Android workout app: FitOn app

FitOn app is een fitness app voor wie juist niet een super fanatieke sporter is maar zo nu en dan wel een online les wil volgen. De app richt zich met hun design duidelijk op vrouwen, maar heeft een breed aanbod aan trainingen die voor iedereen interessant zijn. Niet zeker welke workout het beste bij jou past? Vul dan (gratis) de vragenlijst in en krijg een op maat gemaakt trainingsprogramma.

FitOn app workout app
FitOn Fitness app (Afbeelding: FitOn)

Voor wie nog wel buiten hardloopt: Zombies, Run!

Deze hardloop-app is een van de leukste die je in Android’s Play Store kunt vinden. Hij maakt hardlopen leuk, zelfs voor wie het normaal slaapverwekkend saai vindt. Unlock meer en meer van het spannende zombieverhaal terwijl je je wekelijkse ronde rent. Check hieronder hoe deze app je achterna jaagt.

Train focus en concentratie: Mindfulness

Op Mindfulness vind je een groot aanbod aan meditatiesessies. De kortste duurt drie minuten en de langste dertig minuten. Dagelijks op een vast moment mediteren helpt je focussen en je concentratie trainen. Deze fitness voor je hersenen helpt je ook je fysieke traingen langer vol te houden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Fit in eigen woonkamer met de 10 beste Workout Apps voor Android
Sluiten