Blizzard komt met animatieserie van World of Warcraft

Al jarenlang is World of Warcraft een van de populairste games op de PC. Hoog tijd dat er een serie van wordt gemaakt.

World of Warcraft is al jarenlang een begrip. De online multiplayer RPG bestaat al sinds 2005. Vele uitbreidingen en vernieuwingen later weet het spel nog steeds veel mensen over de hele wereld te boeien. Waar je nu ziet dat veel succesvolle games als Assassin’s Creed, Tomb Raider, Castlevania en The Witcher een eigen verfilming kregen, is het bij de Blizzard-game jarenlang stil gebleven, tot nu.

Een animatieserie van World of Warcraft

Maker Blizzard komt namelijk met een animatieserie van hun succesvolle game World of Warcraft. Deze kun je sneller kijken dan je denkt. De première is namelijk aanstaande donderdag tijdens de online Gamescom van 2020.

Toch is het niet nieuw voor Blizzard om een animatie te maken voor een van hun games. Zo kregen onder andere World of Warcraft, Hearthstone en Overwatch allemaal prachtige korte animaties. Deze waren vooral bedoeld voor promotie van de desbetreffende game. Toch is de nieuwe World of Warcraft-serie anders. Afterlives, zoals het heet, is de eerste original serie die het bedrijf maakt.

De eerste beelden van Afterlives

Toch is er maar weinig over Afterlives bekend. Zo weten we totaal niet wat het verhaal van de serie precies gaat inhouden, aangezien de beschrijving van de makers van de World of Warcraft-serie miniem is. “Net zoals onze keuzes bepalen wie we zijn in het leven, effenen ze ook de paden die we nemen in het hiernamaals. Bereid je voor om je te verdiepen in de vier rijken van de Shadowlands – Bastion, Maldraxxus, Ardenweald en Revendreth- en ontdek de reizen die de zielen maken zodra ze de eeuwige sluier passeren.” Gelukkig zit er bij deze beschrijving wel een video bij, zodat we iets meer zien. Om echt alles te weten te komen zullen we nog tot donderdag moeten wachten.

Reageer op artikel:
Blizzard komt met animatieserie van World of Warcraft
Sluiten