Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 27 mei 2020

Blizzcon wordt dit jaar niet gehouden, in 2021 digitaal

Blizzard is één van de belangrijkste game-ontwikkelaars. De ontwikkelaar ken je van games als World of Warcraft, Diablo, Hearthstone, Overwatch en meer. Bijna elk jaar wordt er in november een feestje gehouden door het bedrijf in de vorm van de Blizzcon.

Dit jaar gaat de Blizzcon niet door. Het evenement was zover ik weet nog niet officieel aangekondigd en tickets zijn er volgens mij ook nog niet verkocht. De reden voor het cancellen van het evenement ligt voor de hand.

Geen Blizzcon dit jaar

Het heeft natuurlijk allemaal te maken met de uitbraak van het coronavirus en de gevolgen daarvan. Het team dat verantwoordelijk is voor het organiseren van het evenement heeft wel een inhoudelijke verklaring gegeven voor het schrappen van het evenement. Het komt er op neer dat men lang heeft gekeken naar de mogelijkheden tot het houden van een evenement met het in acht nemen van de verschillende corona-maatregelen. Maar uiteindelijk bleek dat het niet mogelijk was om op een verantwoordelijk manier Blizzcon te houden. En dus is besloten om er helemaal een streep door te zetten. Dit jaar is het evenement er dus niet.

Esports tijdens Blizzcon (Afbeelding: Blizzard)

Tegelijkertijd is het ook zo dat de ontwikkelaar genoeg games in ontwikkeling heeft en daarvan wil het uiteindelijk meer laten zien. En zodoende gaat het bedrijf begin 2021 een digitale versie van Blizzcon te houden. Hoe dat er precies uit gaat zien, dat weet men nog niet, maar het plan om er iets mee te doen is er duidelijk. Verder was het bijna jaarlijkse evenement belangrijk voor de verschillende esport-evenementen van de diverse games. Ook daar wordt nu naar gekeken hoe dat in zijn werk gaat. Voorlopig zal echter alle communicatie online plaatsvinden en moeten we dus ook qua grote aankondigingen voorlopig niet echt veel verwachten van het bedrijf. Dat is natuurlijk jammer, maar het is even niet anders. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze handige overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Blizzcon wordt dit jaar niet gehouden, in 2021 digitaal
Sluiten