Ilona Braam
Ilona Braam Home 17 nov 2017

Met deze efficiënte gadget flos je in één keer tussen al je tanden

Veel mensen vinden tandenpoetsen maar een vervelend karweitje en nog meer hebben al helemaal een hekel aan flossen. Dat gedoe om met een draadje één voor één tussen al je tanden schoon te maken is tijdrovend en meestal heb je ‘s avonds zin om gewoon meteen je bed in te springen. Het bedrijf Blizzident heeft echter de oplossing voor flos-haters. Met hun 3D-Flosser apparaat, kun je namelijk tussen al je tanden tegelijkertijd flossen in een fractie van de tijd, die het je normaal gesproken kost.

Custom flosser met 3D-scan

Dat klinkt natuurlijk ongeloofwaardig, maar als je wat meer te weten komt over de Blizzident begint het al een stuk plausibeler te worden. Het Blizzident apparaat wordt namelijk voor iedereen apart vormgegeven, zodat het precies in je mond en tussen je tanden past. Het flosapparaat wordt namelijk gebaseerd op een 3D-scan van je eigen mond. Op basis van de scan wordt een soort frame gemaakt, waartussen vier rollen flosdraad wordt geregen.

Blizzidet 3D-Flosser

Alleen tandenpoetsen is niet genoeg

Om de Blizzident vervolgens te gebruiken, hoef je hem alleen maar als een soort bitje in je mond te stoppen en erop te bijten. Vervolgens kauw je er gedurende vijf seconden op en je tanden zouden daarna perfect geflost zijn. Dat is belangrijker dan veel mensen zich realiseren. Als je alleen je tanden poetst kom je namelijk niet bij de oppervlakken tussen je tanden. Hier kan het vuil zich dus gerust nestelen, waardoor er tandplak ontstaat. Dit kan vervolgens weer ontstekingen veroorzaken, welke tot helemaal onder je tandvlees kunnen dringen. Op een gegeven moment is het te laat om te beginnen met goed flossen en kunnen je tanden los gaan zitten en zelfs uitvallen.

Blizzident 3D-Flosser

3D-Flosser gaat jaren mee

De 3D-Flosser is wel niet het allergoedkoopste flosdraadje op de markt. Het op maat maken van het apparaat kost je namelijk 199 euro plus verzendkosten. Gelukkig gaat het frame jaren mee. Je moet alleen om de zoveel tijd natuurlijk de rollen flosdraad vervangen. Deze kosten gelukkig maar 4 euro en kun je 500 keer gebruiken. De 3D-Flosser kan gekocht worden via de Blizzident website. Hier wordt stap voor stap uitgelegd hoe alles werkt met onder andere het maken van de benodigde 3D-scan.

Een andere briljante uitvinding voor het schoonmaken van je tanden is deze tandendouche. Terwijl je onder de douche staat, gebruik je verschillende opzetstukjes om je tanden zorgvuldig schoon te maken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Digital Trends

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Met deze efficiënte gadget flos je in één keer tussen al je tanden
Sluiten