Ilona Braam
Ilona Braam Cryptocoins 3 dec 2018
Leestijd: 2 minuten

“Bitcoin en blockchain revolutie zijn groter dan internet”

Hoewel redelijk wat analisten hebben voorspeld dat Bitcoin aan het einde van het jaar weer omhoog zou gaan schieten, zijn we inmiddels bij het einde van het jaar aankomen en is de waarde nog lager geworden dan hij al was. Oprichter en CEO Patrick Byrne van de Amerikaanse webwinkel Overstock laat zich hier echter niet door uit het veld slaan, maar heeft groot vertrouwen in de blockchain. De blockchain revolutie zou volgens Byrne namelijk meer potentie hebben dat alles wat we tot nu toe hebben gezien.

Van retail naar blockchain

Hoewel Byrne op het moment nog in de retail bezig is, kondigde hij in 2014 al aan dat hij wilde overstappen naar blockchain projecten.  Tot nu toe heeft hij al behoorlijk wat stappen gezet om die aankondiging waar te maken en zou hij “interesting positions” hebben in 19 verschillende blockchain bedrijven. Eén daarvan is het blockchain gebaseerde sociale netwerk Minds. Dit zou een alternatief moeten worden voor Facebook, Twitter en YouTube, maar dan zonder privacy schendingen. Byrne heeft zo’n 6 miljoen dollar in Minds geïnvesteerd en laat hiermee zien dat hij daadwerkelijk serieus is over de blockchain.

blockchain

Elke dag waarde checken onzinnig

Veel mensen zien het echter niet echt meer zitten, gezien de huidige waardedalingen van verschillende cryptocurrencies. Byrne geeft echter aan dat het onzin is om elke dag naar de waarde van Bitcoin te kijken. Hierdoor zie je door de bomen het bos niet meer. Wat de coins elke dag doen is niet van belang, want de achterliggende technologie zou zelfs groter zijn dan de internetrevolutie in hoe het de maatschappij gaat herstructureren.

Volgend jaar steeds meer blockchain producten

Volgend jaar zouden we volgens Byrne al baanbrekende dingen moeten zien met betrekking tot blockchain technologie. In het eerste kwartaal zouden er verschillende blockchain producten op de markt verschijnen en zouden we steeds meer praktische voorbeelden van de technologie zien. Ook zouden we gaan handelen in crypto security tokens, die zelfs het huidige systeem op Wall Street zouden overnemen. De tokens zouden onder andere met het voordeel van complete transparantie komen en bepaalde frauduleuze handelingen op de beurs onmogelijk maken.

Overstappen naar cryptocurrencies

Ook de miljardair Tim Draper zet stevig in op de blockchain. Hij gelooft dat Bitcoin groter is dan het internet en zelfs groter dan Tesla, Hotmail en Skype bij elkaar. Draper was overigens een vroege Tesla, Hotmail en Skype investeerder. Ook hij lijkt niet onder de indruk van de dalende coins, maar vertrouwt erop dat de wereldwijde economie binnenkort zal overstappen naar cryptocurrencies. Voor hem zou dat extra fijn zijn, aangezien hij zo’n 40.000 Bitcoins in zijn bezit heeft.

In ieder geval lijken wel steeds meer bedrijven aan de slag te gaan met cryptocurrencies en laat Asus gamers u crypto minen met “inactieve” videokaarten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

CCN

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
“Bitcoin en blockchain revolutie zijn groter dan internet”
Sluiten