Wall Street vs Crypto: ultieme strijd of nieuwe mogelijkheden?

Gisteren is in Las Vegas de BlockShow Americas 2018 conferentie van start gegaan, waarbij verschillende fintech en crypto evenementen worden gehouden. Als je geïnteresseerd bent in de ontwikkelingen met betrekking tot cryptocurrencies, is het een interessant evenement om te volgen. In het eerste panel, genaamd Wall Street vs Crypto: fighting back or embracing new opportunities, werd er gedebatteerd over hoe en of de blockchain gereguleerd zou moeten worden en gebruikt zou moeten worden door financiële instituties. Voorstanders van tegengestelde meningen zorgden voor een verhitte discussie.

Vijf experts met tegengestelde meningen

Het panel werd geleid door Mike Butcher van TechCrunch en bestond uit vijf experts uit de financiële en cryptocurrency wereld. Onder andere IT analist en Forbes redacteur Jason Bloomberg, Rich Gupta van de Titan DX exchange en Celsius Network CEO Alex Mashinsky lieten hun ongezouten mening horen.

Bitcoin cryptocurrencies

Samensmelting cryptocurrencies en Wall Street al bezig

De hoofdvraag van het panel was wanneer de Wall Street en de cryptocurrency industrie samen zullen komen, maar volgens Gupta is deze samensmelting al volop gaande. Hij gaf aan dat de blockchain technologie al door verschillende bedrijven wordt gebruikt. Mashinsky was weer van mening dat financiële instituties eerst zelf ervaring moeten hebben met cryptocurrencies voordat we vooruitgang kunnen verwachten. Als voorbeeld van dat we daar nog lang niet zijn, deelde hij hoe hij 250 functionarissen van financiële instellingen bij elkaar had gebracht, waarvan geen enkele cryptocurrencies in zijn bezit zou hebben.

BlockShow Americas 2018 Wall Street vs Crypto

Cryptocurrencies vs dollar: criminele activiteiten

Bloomberg vond het belangrijk om te vermelden dat de grootste reden dat Wall Street niet aan de slag gaat met cryptocurrencies te maken heeft met het feit dat ze gedecentraliseerd zijn en niet een enkele entiteit aan het hoofd hebben. Dit zou de digitale valuta’s maken tot een arm van de georganiseerde misdaad. Hierop wierp Mashinsky tegen dat de Amerikaanse dollar de nummer één valuta is voor criminele activiteiten. Dit argument zou volgens Bloomberg echter de meest voorkomende misvatting zijn en het zou het daarbij alsnog niet acceptabel maken dat cryptocurrencies gevoelig zijn voor criminele activiteiten.

Vorm je eigen mening

Zoals je kunt merken was het een verhit panel en naast deze vraagstukken werden er nog andere punten besproken. In de onderstaande video kun je de eerste dag van BlockShow Americas 2018 helemaal bekijken en zelf je mening vormen over de huidige stand van zaken en wat er in de toekomst met cryptocurrencies moet gebeuren. Het is in ieder geval interessant om te horen wat grote namen in de financiële en cryptowereld hierover te zeggen hebben.

Waar financiële instituties er misschien nog niet helemaal klaar voor zijn, lijkt de adult industrie cryptocurrencies te omarmen. Zo kun je bij Pornhub al een tijdje met crypto’s betalen en wil ook Playboy met de coins aan de slag. Helaas lijken de plannen van Playboy nog niet zo soepel te verlopen.

Cointelegraph

Reageer op artikel:
Wall Street vs Crypto: ultieme strijd of nieuwe mogelijkheden?
Sluiten