Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 4 mei 2019
Leestijd: 2 minuten

Bloodstained komt volgende maand eindelijk uit

De game Bloodstained is één van de eerste grote successen op Kickstarter. In mei 2015 werd de campagne gelanceerd. Het betreft een game die doet denken aan de oude Castlevania-games. Wat ook logisch is, omdat hij wordt gemaakt door Koji Igarashi, die de Castlevania-reeks heeft bedacht. De game haalde ruim vijf miljoen dollar op en het was toen het plan dat de game in 2017 zou gaan verschijnen. Dat laatste is niet gelukt. De game is immers nog altijd in ontwikkeling. Maar binnenkort kun je de game eindelijk gaan spelen. Want Bloodstained komt volgende maand uit.

Bloodstained komt er aan

Wanneer je de game wilt gaan spelen op de pc, PlayStation 4 en Xbox One, dan kun je vanaf 18 juni aan de slag. De Nintendo Switch-versie komt een weekje later, omdat de ontwikkelaar naar verluid meer tijd nodig heeft om aan de game te werken. Tegelijkertijd met het vrijgeven van de releasedatum heeft de ontwikkelaar een nieuwe trailer gepubliceerd. Met deze trailer wil men laten zien wat het uitstellen van de game heeft gedaan voor de visuele stijl, die afgaande op de beelden een stuk is verbeterd. Bekijk de trailer hieronder.

Bloodstained draait om de wees Miriam. Zij is onder de hoede genomen van de Alchemist Guild en daar had ze het niet makkelijk. Ze is voor verschillende experimenten gebruikt. Als gevolg daarvan is ze op een gegeven moment in een coma van tien jaar terecht gekomen. Door de experimenten is haar lichaam gekristalliseerd. In de game moet zij enerzijds voorkomen dat haar conditie er op achter uitgaat en anderzijds het opnemen tegen de vele demonen die de mensheid bedreigen. Gelukkig kan ze dankzij de experimenten op haar lichaam gebruik maken van speciale krachten, die zij nodig heeft om de uitdaging aan te gaan.

Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Bloodstained komt volgende maand eindelijk uit
Sluiten