Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 16 apr 2020

Bloomberg: PlayStation 5 met lancering kent waarschijnlijk tekorten

Dit najaar moet als alles goed is de PlayStation 5 op de markt gaan komen. Over die nieuwe spelcomputer weten we inmiddels al het één en ander, zoals je hier kunt lezen. De techniek moet er voor gaan zorgen dat de spelcomputer straks behoorlijk wat gaat kosten.

En als gevolg daarvan is de kans groot dat de productie van de PlayStation 5 wat achter de feiten aanloopt. Dat is althans hetgeen dat Bloomberg stelt in zijn analyse. Ze baseren zich op bronnen die zich bezig houden met de lancering en die vertellen dat de productie straks een stuk lager is.

Minder exemplaren PlayStation 5 bij lancering

Als we terugkijken naar de PlayStation 4, dan wist die spelcomputer in de eerste twee kwartalen zo’n 7,5 miljoen exemplaren te verkopen. Bloomberg denkt echter dat Sony van de PlayStation 5 in de eerste twee kwartalen slechts vijf tot zes exemplaren produceert. Dat is dus wel wat minder en daardoor kan er schaarste optreden. Aan de andere kant is de verwachting dat de nieuwe spelcomputer wel wat meer gaat kosten. De PlayStation 4 werd destijds voor 399 euro verkocht. De verwachting is dat de PS5 tussen de 499 en 599 euro gaat kosten.

PS5 controller PlayStation 5
PlayStation 5 controller (Afbeelding: PlayStation)

Dat komt voornamelijk door de hogere productiekosten die gemoeid gaan met de productie van de PlayStation 5. Met name de nieuwe opslagcapaciteit gaat er voor zorgen dat de productiekosten flink hoger worden. Waar het voor een PlayStation 4 nu zo’n 130 dollar kost om het geheugen en de opslag er in te zetten, daar gaan de kosten bij de PS5 al snel naar de 250 dollar. Daar komt ook nog eens bij dat de spelcomputer echt gebruik maakt van producten die heel specifiek gemaakt moeten worden, waardoor er schaarste ontstaat.

De kans is dus groot dat je de PlayStation 5 rond de lancering niet in de winkel gaat zien. In plaats daarvan moet je rekening houden met een hoge lanceerprijs en het snel pre-orderen van de spelcomputer wanneer deze beschikbaar wordt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Bloomberg: PlayStation 5 met lancering kent waarschijnlijk tekorten
Sluiten