Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Gadgets 25 mei 2018

Bloxvox: creepy mondkapje houdt je gesprekken privé

Het lijkt op iets dat mogelijk uit Silence of the Lambs komt, maar het is bedoeld om je telefoontjes ten allen tijde privé te houden. We hebben het over de Bloxvox. In principe is het een soort mondkapje of muilkorf, welke ervoor zorgt dat alles wat je zegt voor anderen om je heen onhoorbaar is. Alleen degene met wie je aan het bellen bent, heeft het geluk om je wijze woorden te mogen horen.

Handig voor open werkplekken

In eerste instantie klinkt het wat vreemd, maar er zijn wel verschillende situaties te bedenken waar de Bloxvox handig zou kunnen zijn. Denk bijvoorbeeld aan open werkplekken waar er veel moet worden gebeld. Als je wel eens een helpdesk hebt gebeld, weet je dat het soms lastig kan zijn om je helper te verstaan doordat er om hem heen ook allerlei andere mensen aan het babbelen zijn. En soms wil je misschien in de trein iets bespreken, dat niet iedereen in de cabine hoeft te horen. Je ziet er dan alleen wel een beetje vreemd uit met zo’n geval op je gezicht.

Bloxvox

Werkt met je eigen headset

Je kunt het mondkapje met een hand tegen je gezicht aan houden om snel even een telefoontje te plegen. Er komen echter ook banden bij, zodat je het vast kunt maken en je je handen vrij hebt. De Bloxvox werkt verder met je eigen headset en aan zijkant zit een opening om je microfoontje erin te stoppen. Het ding zou verder lekker licht zijn en er zou gelukkig een gat zijn om nog te kunnen ademen.

Bloxvox mondkapje

Bloxvox mondkapje bestellen

Als je ook je gesprekken op straat privé wilt houden, kun je via Kickstarter je eigen Bloxvox mondkapje bestellen voor 43 euro. Als je er meteen twee bestelt, krijg je wat korting en betaal je 77 euro. Je krijgt dan een zogenaamde first edition Bloxvox, die alleen via Kickstarter beschikbaar is.

Het zal je verbazen hoeveel mensen wel niet met allerlei kapjes bezig zijn. Zo is de Unmask een stofkapje, waarmee je toch nog kunt laten ziet dat je aan het glimlachen bent. Er zit namelijk een klein LED-display op om je emoties mee te laten zien.

Kickstarter

Reageer op artikel:
Bloxvox: creepy mondkapje houdt je gesprekken privé
Sluiten