‘Blu-rayspelers van Samsung werken niet meer na update’

Op internet hebben honderden gebruikers van zich laten horen: hun Blu-rayspeler van Samsung werkt na een update niet meer (goed). Sommige apparaten zitten in een eindeloze reboot loop (waarbij de speler zichzelf maar blijft opstarten), wanneer de eigenaar hem probeert in te schakelen.

Sommige gebruikers laten weten dat ze ook een soort buzz-geluid horen. Alsof de Blu-rayspeler op dat moment een disc probeert te lezen, dat idee. Als dan blijkt dat er geen disc in de speler zit, dan komen veel eigenaars logischerwijs tot de conclusie dat er een hardwareprobleem is. Maar helaas blijkt dat het probleem niet zo simpel te achterhalen is. Want het is zo dat de problemen niet bij slechts één model voorkomen. Daardoor leeft ook de gedachte sterk dat het mogelijk een softwareprobleem kan zijn. Een probleem dat dus ontstaan is door wellicht een recent uitgebrachte update.

Samsung Blu-ray speler
Blu-rayspeler van Samsung. (Afbeelding: Samsung)

Blu-rayspelers van Samsung vertonen problemen

Eigenaars speculeren nu dat het mogelijk dus iets te maken heeft met een firmware-update. Echter, fabrikanten van Blu-rayspelers, waaronder dus Samsung, brengen niet heel vaak updates uit voor hun spelers. Bovendien is het merkwaardig dat dit in een weekend gebeurt en dat er meteen zoveel apparaten zijn die last hebben voor dezelfde soort problemen.

De medewerkers van het Zuid-Koreaanse bedrijf die gereageerd hebben op klachten van consumenten, weten ook niet precies wat er scheelt. Ze geven door dat Samsung momenteel de zaak onderzoekt, waardoor er later dus nog op teruggekomen moet worden. Mogelijk heeft dit iets te maken met een verlopen SSL-certificaat. Die certificaten zijn nodig voor het tot stand brengen van een beveiligde internetverbinding, in dit geval om verbinding te maken met de servers van Samsung. Zonder dat certificaat kunnen er dus ergens problemen tevoorschijn komen.

Hoewel Blu-rayspelers minder populair zijn door de opkomst van verschillende videostreamingdiensten, is het natuurlijk heel veel vervelend voor de mensen die zweren bij fysieke media. Laten we daarom hopen dat Samsung snel met een oplossing komt.

SamMobile

Reageer op artikel:
‘Blu-rayspelers van Samsung werken niet meer na update’
Sluiten