BlueStacks 4 aangekondigd: mobiele Android games op pc spelen

Je smartphone is vandaag de dag een uitstekend apparaat om games op te spelen. Soms is het fijn voor een paar minuten in de trein, maar je hebt ook games die wat meer lijken op een consolegame en je een flink aantal uur bezig kunnen houden. Mocht je echter een mobiele game op je pc willen spelen, dan heb je de service van BlueStacks. De service bestaat al een tijdje, maar zou met de release van BlueStacks 4 nog wat beter moeten worden.

Speel je mobiele games op je pc

Nu kan ik mezelf voorstellen dat wanneer je een toffe gamepc hebt, je aan de slag wilt gaan met echt toffe games en dat je dan beter terecht kunt bij Steam en de grote games. Maar als je altijd al een free-to-play game wilde proberen, maar nog geen krachtige telefoon in huis hebt, dan is BlueStacks een aardig alternatief. Met BlueStacks 4 moeten games eigenlijk nog iets beter draaien dan op de smartphone zelf. De maker claimt dat de performance zes keer sneller is in vergelijking met de Samsung Galaxy s9+ en acht keer sneller dan BlueStacks 3.

BlueStacks

Daarnaast zijn de de menu’s in de nieuwe update aangepakt, waardoor je makkelijker en sneller bij je favoriete game kunt komen, kun je makkelijker naar een game zoeken en doet de service een voorstel op basis van de games die je hebt gespeeld en zijn er meer keymapping mogelijkheden. Dat laatste is handig, omdat je op die manier alle functies van een touchscreen naar een toetsenbord kunt vertalen.

BlueStacks

Voor deze nieuwste update is overigens samengewerkt met MSI. In nieuwe devices van de maker moet BlueStacks standaard meegeleverd worden, waardoor je gelijk een berg aan smartphone-games op je device kunt hebben. BlueStacks 4 komt in eerste instantie uit voor de pc, naar later moet hij ook naar de Mac komen. Meer over de service vind je hier.

Reageer op artikel:
BlueStacks 4 aangekondigd: mobiele Android games op pc spelen
Sluiten