Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Tech 29 jan 2019

Bluetooth vindt je sleutels in de toekomst tot op de centimeter

Als je regelmatig je smartphone of sleutels kwijt bent, ben je zeker niet de enige. Behoorlijk wat mensen zijn met enige regelmaat spullen kwijt en een bril zoeken die op je hoofd is, kan iedereen wel eens overkomen. Gelukkig bestaan er gadgets die je helpen om je spullen terug te vinden. Deze werken doorgaans via Bluetooth, maar zijn meestal niet al te accuraat. Vaak komt het erop neer dat je weet dat je sleutels in het gebouw zijn, maar daar houdt het ook mee op. In de toekomst zou je echter volgens de groep achter de Bluetooth standaard je spullen tot op de centimeter nauwkeurig kunnen lokaliseren.

Bluetooth en radio direction

Als dat echt zo is, zou dat behoorlijk wat mensen veel tijd besparen. We schatten dat we met z’n allen redelijk wat tijd kwijt zijn aan het zoeken naar spullen en dat in een wereld waarin tijd kostbaarder is dan ooit. De technologie zou een stuk accurater kunnen werken, doordat hij gecombineerd wordt met radio direction tech.

Tile Pro

Signaal sterkte en richting

Normaal gesproken worden je spullen getrackt door te kijken naar de sterkte van het Bluetooth signaal. Helaas is deze methode niet ontzettend accuraat en heb je doorgaans nog te maken met een straal van 10 meter waarin je moet zoeken. De Bluetooth groep zegt dat de nieuwe feature er echter voor zal zorgen dat het allemaal een stuk accurater wordt en wel tot op de centimeter. En daar heb je pas echt iets aan. Door radio direction technologie toe te voegen, zou ook gedetecteerd kunnen worden vanuit welke richting het signaal afkomstig is.

Dat betekent dat gadgets een stuk accurater kunnen worden en dat we een nieuw tijdperk betreden van spullen zoeken. Wanneer dit allemaal precies gaat gebeuren, is helaas nog nog onbekend. We hopen dat het er gauw aan zit te komen, maar als je in de tussentijd naar een oplossing zoekt om je spullen te vinden, kun je het Tile systeem proberen. Deze handige tegeltjes maak je makkelijk vast aan bijvoorbeeld je sleutelring en via je smartphone kun je er vervolgens voor zorgen dat ze een geluidje maken, zodat je ze terugvindt met een soort Marco Polo spel.

The Verge

Reageer op artikel:
Bluetooth vindt je sleutels in de toekomst tot op de centimeter
Sluiten