Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Gadgets 8 jul 2019
Leestijd: 2 minuten

Deze Bluetooth cassetterecorder combineert retro met modern

Wie weleens op Kickstarter kijkt zal ongetwijfeld een hoop vreemde projecten tegen zijn gekomen. Al zitten er soms ook dingen tussen die in onze ogen echt potentie hebben. Zoals bijvoorbeeld de It’s OK, een betaalbare cassetterecorder die met Bluetooth technologie werkt.

Kickstarter voor Bluetooth cassetterecorder

Wie had gedacht dat de ouderwetse cassetterecorder een comeback zou gaan krijgen? In 2018 kregen de muziekspelers namelijk weer een kleine opleving als het ging om verkoopcijfers. En als er een markt is, dan volgt er al snel een Kickstarter project.

In dit geval gaat het om It’s OK van Ninm. Dit moet een draagbare cassetterecorder worden die laat zien hoe moderne muziekspelers eruit hadden gezien als Sony door was gegaan met cassetterecorders produceren.

bluetooth cassetterecorder

Naast dat het toestel instaat zal zijn om de welbekende functies zoals het afspelen van cassettes en muziek opnemen uit te voeren, gaat het ook de eerste cassetterecorder zijn die Bluetooth 5.0 ondersteunt. Je kunt die muziek die het apparaat afspeelt namelijk ook door middel van je draadloze koptelefoon beluisteren. Of deze aansluiten op een Bluetooth speaker.

Retro met moderne technologie

De combinatie van Bluetooth en audiotechnologie van 40 jaar geleden lijkt misschien wat vreemd, maar wij denken dat er zeker animo voor zal zijn. Met name voor mensen die rond willen lopen met een retro cassetterecorder maar daarbij niet afhankelijk willen zijn van ouderwetse technologie.

Bluetooth cassetterecorder

Mocht jij interesse hebben dan kun je de It’s OK alvast voor 75 dollar reserveren in de kleuren roze, wit of Navy blue. Je krijgt er tevens een lege cassette bij. Dit omdat het bedrijf er vanuit gaat dat gebruikers deze zelf niet meer thuis hebben liggen. Meer informatie is te lezen via de pagina op Kickstarter.

Gezien Ninm al eerder een campagne succesvol heeft afgerond hebben wij er vertrouwen in dat ook dit project daadwerkelijk geproduceerd zal gaan worden.

Meer over gadgets is te lezen in onze speciale overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Deze Bluetooth cassetterecorder combineert retro met modern
Sluiten