Lisanne Beijen
Lisanne Beijen | LinkedIn Tech 14 sep 2017

Ontbytes: smartphones in tien seconden te hacken door Bluetooth-lek, nieuwe film met Jackie Chan en meer

Niets fijner dan de ochtend beginnen met een paar lekkere ontbytes. Hierbij de dagelijkse update van het belangrijkste en meest opvallende nieuws over innovatie, waarmee je straks kunt pronken bij de koffiezetapparaat. Met vandaag onder andere de Bluetooth-lek en Facebook scherpt voorwaarden voor adverteerders aan.

Door Bluetooth-lek bijna ieder apparaat vatbaar voor hack

Het securitybedrijf Armis ontdekte een beveiligingslek in Bluetooth waardoor Android en Windows ongemerkt te hacken zijn. Het lek wordt ‘Blue Borne’ genoemd. De hack-aanval kan zich voordoen als Bluetooth-apparaat om zo draadloos verbinding te maken met je apparaat en vervolgens schadelijke software te installeren. Wie zijn Bluetooth aan heeft staan loopt dus de kans heel gemakkelijk gehackt te worden.

Apparaten die werken met iOS 10 of nieuwer zijn veilig. Microsoft heeft recentelijk het lek voor Windows gedicht en ook Google bracht updates uit voor de meeste recente Android-versies. Het wordt mensen aangeraden om, als ze dit nog niet hebben gedaan, de recente beveiligingsupdate te installeren en Bluetooth niet op openbare plaatsen te openen.

Bluetooth

Facebook scherpt richtlijnen aan voor adverteerders: geen geld verdienen aan geweld en grootschalige tragedies

Facebook gaat de richtlijnen veranderen over wie geld kan verdienen via het sociale medium en welke soorten content toegestaan zijn op het platform. Het bedrijf heeft naar buiten gebracht nieuwe richtlijnen te gaan hanteren, met bovenaan de lijst een verbod van het gebruik van kinderen in gewelddadige, seksueel getinte of andere ongepaste content. Ook doet het gesponsorde berichten over geweld en grootschalige tragedies in de ban, zelfs als dit nieuwsberichten zijn.

Facebook heeft in een reactie laten weten dat de nieuwe richtlijnen de standaard van de industrie zijn en dat over de context ervan nog te discussiëren is. Bepaalde richtlijnen zijn vastgelegd zodat adverteerders zeker weten dat hun advertenties in een prettige omgeving verschijnen.

Bluetooth

In nieuwe versie iTunes geen App Store

Apple heeft iTunes 12.7 uitgebracht voor macOS. Deze nieuwe versie van de software bevat niet langer toegang tot de App store. Dit betekent dat gebruikers apps voortaan alleen nog kunnen installeren via iOS-apparaten.

In vorige versies van iTunes kon je iOS-apparaten kopen in de software. Wel voegt Apple de mogelijkheid toe om apparaten met iOS11 te synchroniseren.

Bluetooth

Snackbyte: trailer Bleeding Steel

Hij mag de zestig dan wel zijn gepasseerd, maar Jackie Chan bewijst dat hij nog steeds prima kan vechten in de trailer van de nieuwe film ‘Bleeding Steel’. Op 22 december komt de film uit in China, wanneer hij in Nederland te bekijken is is nog onbekend. Voor nu moet je het dus nog even met deze trailer doen.

Reageer op artikel:
Ontbytes: smartphones in tien seconden te hacken door Bluetooth-lek, nieuwe film met Jackie Chan en meer
Sluiten