Nieuwe Bluetooth headphones JBL beschikken over Google Assistant

Slimme assistenten worden overal in geplaatst. Niet alleen in onze smartphone of slimme speakers, nu ook in headphones. JBL heeft tijdens de CES 2018 de Everest 710GA, 310GA en 110GA met Pro Audio Sound gepresenteerd. Draadloze Bluetooth headphones die je via Google Assistant bedient.

Bluetooth headphone bedienen met je stem

Het voelt nog steeds een beetje ongemakkelijk om gadgets met onze stem te bedienen. Toch komen slimme assistenten in steeds meer apparaten terecht en wennen wij beetje bij beetje aan deze voice control. Vooral in huis werkt het efficiënt om bijvoorbeeld aan de Sonos One te vragen of de muziek wat harder mag. En dat kun je nu ook de nieuwe JBL Everest headphones vragen zonder je phone erbij te hoeven pakken.

bluetooth headphone

Google Assistant schakel je in door de sensor op de oorschelp van de Bluetooth headphone aan te raken. Met stemcommando’s kun je muziek uitzoeken, maar ook jouw dagplanning doornemen. Je persoonlijke assistent doet het allemaal. Het enige wat je hoeft te zeggen is: “vertel mij hoe mijn dag eruit ziet.” Google Assistent kan ook je notificaties automatisch doorgeven en voorlezen. Handig voor je WhatsApp-berichten. De slimme assistent van Google moet uiteraard wel op je smartphone staan, anders werkt de functionaliteit niet.

Lange batterijduur

JBL weet dat je een draadloze headphone niet continu aan de lader wil hangen en biedt daarom een lange batterijduur. Dit is echter wel afhankelijk van het model. De batterij van de Everest 710GA gaat bijvoorbeeld 25 uur mee, dit model kost echter wel zo’n 250 euro. De JBL Everest 110GA kost 100 euro, maar dan gaat de batterij slechts 8 uur mee. Het midrange model, de Everest 310GA gaat 200 euro kosten. Alle drie de modellen zijn vanaf de herfst 2018 in Nederland verkrijgbaar.

De CES 2018 is nog in volle gang en worden er elke dag nieuwe vette gadgets gepresenteerd. Houd ons CES-dossier in de gaten voor alle updates.

Reageer op artikel:
Nieuwe Bluetooth headphones JBL beschikken over Google Assistant
Sluiten