Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Gadgets 24 mrt 2018

Deze Duitse Bluetooth hoofdtelefoon kost wat, maar dan heb je ook wat

Bij het kiezen van headphones letten velen van ons allereerst op het formaat. Ga je voor in-ear oordopjes, een over-ear hoofdtelefoon, of een on-ear hoofdtelefoon? Deze laatste is qua formaat zeker minder lomp dan de over-ears, maar zijn vaak wel wat minder comfortabel. Dit laatste geldt echter niet voor de Bluetooth hoofdtelefoon Aventho Wireless van Beyedynamic.

Een Bluetooth Hoofdtelefoon van Duitse makelij

De Beyedynamics Aventho Wireless headphone ziet er misschien bekend uit. Dat komt doordat hij lijkt op het T51i-model dat het bedrijf al eerder lanceerde. De hoofdtelefoons van dit merk worden door veel audio experts omschreven als een van de betere on-ears die er zijn. En eerlijk is eerlijk, dat mag ook wel voor deze prijs.

Deze high-end draadloze Bluetooth hoofdtelefoon is wel gemaakt (in Duitsland) voor diegenen die een extra zakcentje over hebben, of deze speciaal opzij hebben gezet om te investeren in een goed paar headphones. Ze kosten namelijk zo’n 420 euro.

bluetooth hoofdtelefoon

Een knap staaltje techniek

Voor die 420 euro krijg je een strak ge-designed paar headphones die is voorzien van Beyerdynamic’s kenmerkende Tesla driver technology. Deze zelfde technologie zit ook verwerkt in de nog meer high-end hoofdtelefoon van het merk (de T1 over-ears).

Beyerdynamic heeft een geluidscalibratie en app ontwikkeld waarop je dit kunt customisen, genaamd MIY. De soundcheck voor het gehoor van de luisteraar duurt zo’n zes minuten. Op basis van deze soundcheck wordt er een op maat gemaakt geluidsprofiel samengesteld dat wordt opgeslagen in de headphone zelf. Zo ben je niet afhankelijk van de app voor de voordelen van een gepersonaliseerd geluid.

bluetooth hoofdtelefoon

De MIY app is ook voorzien van een functie waarmee je je luistergeschiedenis (als het gaat om het volume van de hoofdtelefoon) kunt monitoren. Zo kun je bijvoorbeeld een melding ontvangen wanneer het geluid voor jou te hard staat en er kans is op gehoorschade.

Je kunt twintig uur muziek luisteren met deze Bluetooth hoofdtelefoon zonder hem opnieuw te hoeven opladen.

Wat zijn dan de nadelen?

Dit klinkt allemaal wel tof, maat wat zijn naast de prijs nog meer nadelen? Je kunt de Aventho Wireless bedienen via touch-bediening op het rechter oor. Dit werkt echter lang niet altijd even soepel en overzichtelijk.

Een ander nadeel is dat de hoofdtelefoon niet is voorzien van noise cancellation. Voor deze prijs mag je op zijn minst een functie als deze verwachten. Al is dat natuurlijk wel lastig bij een on-ear model.

Heb je niet een enorme smak geld te besteden, maar wil je wel graag een nieuwe Bluetooth hoofdtelefoon? Check dan hier de best buys op AliExpress.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Deze Duitse Bluetooth hoofdtelefoon kost wat, maar dan heb je ook wat
Sluiten