Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Gadgets 9 jan 2018

Dit zijn de beste draadloze Bluetooth oordopjes van de CES 2018

Tijdens de CES 2018 zijn er zo veel producten gepresenteerd dat we niet verbaasd zullen opkijken als je door de bomen het bos niet meer ziet. Sommige producten zijn bruikbaarder in het dagelijkse leven dan anderen. Een van de populairste gadgets blijven toch wel Bluetooth oordopjes en hoofdtelefoons. Wij hebben een aantal nieuwe pareltjes voor je op een rijtje gezet.

Sennheiser CX 6.0BT

De eerste Bluetooth oordopjes in dit rijtje zijn niet volledig draadloos. Ze beschikken wel over Bluetooth, dus daarover hebben we niks gelogen. Sennheiser is een grote naam in de wereld van geluid, en staat bekend om het maken van betaalbare oordopjes met een goede kwaliteit. Dat is precies wat deze oordopjes ook zijn. De oordopjes kosten slechts 99 euro, zijn extreem lichtgewicht (slechts 14 gram), en zijn met elkaar verbonden door een koord dacht achter je nek langs gaat.

Naast het feit dat je hem kunt koppelen aan twee apparaten tegelijkertijd, zijn deze oordopjes ook voorzien van microfoon en noise cancellation. De batterij van de CX 6.00BT gaat zes uur mee en zijn razendsnel weer opgeladen. De oordopjes zijn al te koop in de VS via de website van Sennheiser. Wanneer we ze in Nederland kunnen kopen is nog niet bekend.

bluetooth hoofdtelefoon

Sony – meerdere Bluetooth oordopjes

Sony heeft ons tijdens de CES 2018 overspoeld met nieuwe producten, waaronder een drietal nieuwe Bluetooth oordopjes. De verschillen tussen de drie paar oordopjes zijn niet gigantisch. De WF-SP700N is de duurste van de drie met een prijs van ongeveer 150 euro. Dit zijn de enige volledige draadloze oordopjes van de drie. Echt onopvallend en subtiel zien ze er echter niet uit. Wel zijn ze voorzien van een noise cancelling-modus die speciaal is gemaakt voor tijdens het sporten, en zijn ze spatwaterdicht. Dit laatste is handig wanneer je ze mee neemt tijdens het hardlopen. De batterij gaat ongeveer drie uur mee, wat niet zo veel is.

bluetooth hoofdtelefoon

De WI-SP600N zitten wel aan elkaar met een snoer, maar werken nog steeds op Bluetooth. Deze oordopjes hebben dezelfde noice cancelling, zijn ook spatwaterdicht, en kosten ongeveer 125 euro. De batterijduur is 6 uur.

bluetooth hoofdtelefoon

De laatste van de drie zijn de WI-SP500 oordopjes. Deze kosten slechts 67 euro en zijn daarmee een stuk goedkoper dan de andere twee nieuwe Bluetooth oordopjes. Deze oordopjes hebben de langste batterijduur van 8 uur. Waarom de goedkoopste oordopjes de kortste batterijduur hebben, is ons een beetje een raadsel. Wellicht vreet de goedkopere technologie minder batterij. Toch jammer, want als je veel betaalt, dan wil je dat ook in die feature van de oordopjes terug zien.

Bluetooth hoofdtelefoon

Anker Zolo Liberty+

De Anker Zolo Liberty oordopjes zijn door velen benoemd als favoriet als het gaat om de prijs-kwaliteit verhouding. Deze Bluetooth oordopjes begonnen als een project op Kickstarter, waar ze al snel razend populair werden. De nieuwe Zolos zijn voorzien van Bluetooth 5.0, vandaar het ‘+’-teken. Door deze Bluetooth-verbinding verbruiken de oordopjes minder energie. De batterijduur van de oordopjes is 3,5 uur, maar ze zijn op te laden met de bijbehorende case. Die kan ze nog eens van 48-uur batterijduur voorzien.

Verder zijn de oordopjes verbeterd ten opzichte van de eerste versie doordat ze onder andere gemakkelijker te koppelen zijn aan meerdere apparaten. De Zolo Liberty+ zullen eind deze maand in de verkoop gaan voor 125 euro.

Bluetooth hoofdtelefoon

Jabra – meerdere Bluetooth oordopjes

Jabra is een merk dat niet enorm bekend is bij het grote publiek, maar dat al wel jaren lang goede oordopjes en hoofdtelefoons op de markt brengt. Jabra’s 65t laat zien dat oordopjes die goedkoper zijn dan 150 euro niet in hoeven te leveren op de geluidskwaliteit. De batterijduur van deze draadloze oordopjes is vijf uur, en ze zijn voorzien van Alexa, Siri en Google Assistant. Daarnaast zijn ze ook waterbestendig. De prijs is ongeveer 145 euro, en ze zullen eind januari op de markt verschijnen. Een gedegen concurrent voor Apple’s Airpods!

Met het tweede paar oordopjes dat Jabra heeft gepresenteerd op de CES, de Elite Active 65t, richt het zich op de sportieve gebruiker. Het Active-model is voorzien van een snelheidsmeter, zodat je op de bijkomende Jabra-app de data over je activiteit kunt teruglezen. Ook deze oordopjes zijn voorzien van Alexa, alleen niet van Siri en Google. Daarvoor in de plaats is dit paar resistent tegen zweet, water en stof. De prijs wordt ongeveer 160 euro.

Heb je toch liever over-ear headphones op en ben je benieuwd naar de beste (Bluetooth) koptelefoons van het afgelopen jaar? Check dan hier onze favorieten. Check ons speciale CES 2018-dossier om op de hoogte te blijven van nog meer mooie nieuwe gadgets en andere innovaties.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Dit zijn de beste draadloze Bluetooth oordopjes van de CES 2018
Sluiten