Ilona Braam
Ilona Braam Cars 28 mei 2017

BMW 8 serie coupe: een lekkere mix van sportiviteit en elegante luxe

BMW gebruikt dit jaar het Concorso d’eleganza villa d’este evenement om een preview te geven van de BMW 8 serie coupe. Het evenement is een jaarlijkse elegantiewedstrijd voor klassieke en vintage auto’s. De elegante conceptauto is meteen herkenbaar als zijnde een BMW, maar onthult tegelijkertijd ook een heel nieuw design. De coupe heeft een eigentijdse uitstraling en wordt in 2018 gelanceerd. 

BMW 8 serie coupe lijkt altijd in beweging te zijn

De carrosserie van de BMW 8 serie lijkt altijd in beweging te zijn. De auto ziet eruit als een gevaarlijke haai, die op elk moment zijn prooi zou kunnen aanvallen. De lijnen zijn scherp, maar aan de andere kant toch weer vloeiend en ze accentueren de sportiviteit van het voertuig. De 21 inch lichtmetalen wielen met een exclusief design lijken oneindig in beweging te zijn.

BMW 8 serie

Grote nier-grill en luchtinlaten

Ook de voorkant van de auto ziet er sportief uit en lijkt redelijk laag af te lopen. De klassieke BMW look heeft een make over gekregen met een grote nier-grill, vier slanke koplampen en behoorlijke luchtinlaten. De nier-grill is gehuld in een onafgebroken frame, dat doet denken aan de oudere BMW coupe modellen.

BMW 8 serie coupe

Achterkant reflecteert kracht en no nonsense mentaliteit

Aan de achterkant hinten de fors uitziende wielbogen naar de kracht van de auto. De uitgerekte lampen aan de achterkant strekken ver door naar de zijkanten van de auto en vormen zo een verbinding tussen de achterkant en de zijkanten.

De lampen hebben een L-vorm en steken een stukje uit. Dit accentueert de breedte en no-nonsense-mentaliteit van de BMW 8 serie coupe. Om het geheel toch wat lichter en sportiever te maken is de auto aan de onderkant uitgerust met een gestileerde koolstofvezel diffuser.

BMW 8 serie achterkant

Interieur

Aan de binnenkant vinden we een knappe balans tussen sportiviteit en elegante luxe. De lijnen lijken aan te geven dat het om een sportieve auto gaat, terwijl de gebruikte materialen weer exclusiviteit schreeuwen. Dit zien we bijvoorbeeld goed terugkomen bij de stoelen. De slanke sportstoelen zijn gemaakt van koolstofvezel en verder afgewerkt met kwaliteitsleder.

Het stuur geeft je met zijn handgepolijste aluminium spaken en rode schakelsysteem het gevoel alsof je in een raceauto zit. Het contrast tussen aluminium en donker leer wordt afgemaakt met een iDrive display uitgevoerd in swarovski glas. Hiermee kun je in stijl bijvoorbeeld het klimaat in de auto en het navigatiesysteem beheren.

BMW 8 interieur

BMW lijkt verder nog meer spannende plannen te hebben voor de toekomst van het bedrijf. Hierbij lijkt niks te gek te zijn en kunnen we onder andere zelfrijdende auto’s verwachten en augmented reality helmen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
BMW 8 serie coupe: een lekkere mix van sportiviteit en elegante luxe
Sluiten