Ilona Braam
Ilona Braam Cars 20 aug 2017

BMW Concept Z4: verfijnd minimalisme met robuuste welvingen

Enkele uren voordat BMW’s Concept Z4 model officieel werd onthuld, lekten er nog net op de valreep de eerste beelden van de ontegenzeggelijk dynamische auto online. Hiermee kregen liefhebbers alvast een voorproefje voor de onthulling tijdens het Concours d’Elegance evenement in Pebble Beach California. Concours d’Elegance betekent letterlijk competitie van elegantie en dat is precies wat bezoekers kregen met de BMW Concept Z4.

BMW Concept Z4 zet nieuwe designrichting Concept 8 serie voort

Met de Z4 zet BMW de nieuwe luxueuze design esthetiek van de Concept 8 serie door. Designboom kreeg de kans om BMW senior vice president Adrian van Hooydonk hierover te spreken. Hooydonk geeft aan dat de auto een hogere mate van verfijning geniet, door te minimaliseren.

BMW Concept Z4

Minder lijnen en details, maar wel extra goed uitgevoerd

Het carrosserie heeft minder lijnen dan gebruikelijk voor BMW, maar de lijnen die er zijn worden strak vormgegeven. De details maken een vloeiende beweging van voren naar achteren, wat de auto een elegant uiterlijk geeft. Deze worden gecombineerd met meer robuuste welvingen voor een gesculpteerd effect. Het meest opvallende aan de auto is nog wel de matte oranje kleur, welke door de welvingen subtiele nuanceverschillen lijkt te hebben.

Hoewel het design van de Concept 8 serie wordt voortgezet, zijn er natuurlijk wel verschillen. Beide modellen hebben bijvoorbeeld lampen met LED en lasertechnologie, welke aan de bovenkant afgesneden worden. Bij de Z4 zijn deze echter verticaal gepositioneerd, wat voor een agressiever en jonger uiterlijk zorgt.

BMW Concept Z4

Duidelijke zwart/oranje afscheiding bestuurder en passagiers

Ook aan de binnenkant vinden we het verfijnde minimalisme en het kleurenschema van het exterieur terug. Dit wordt geaccentueerd door de chromen afwerking. De zwarte vlakken van het bestuurdersgedeelte geven een bruut tegengewicht aan het passagiersgedeelte, welke zoals het exterieur in mat oranje is afgewerkt.

BMW Concept Z4

Ultieme focus op het dashboard en de weg

Door alleen de bestuurderskant te voorzien van een zwarte afwerking, lijkt het alsof de bestuurder helemaal omringd wordt door het dashboard. Dit zorgt voor een vergrote focus op de meetinstrumenten. Hierdoor word je als bestuurder bijna één met de auto en kun je je des te beter richten op de weg voor je. Uiteraard is je command center uitgerust met een uitgebreid infotainmentsysteem.

BMW Concept Z4

BMW lijkt wel dag en nacht bezig te zijn met het ontwikkelen van nog meer moois en nog indrukwekkendere concepten. Het bedrijf is erg gericht op de toekomst en probeert zich in alle opzichten al voor te bereiden op de komst van zelfrijdende auto’s. Onder andere Cloudsoftware zou hier een belangrijke rol in gaan spelen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Designboom

Reageer op artikel:
BMW Concept Z4: verfijnd minimalisme met robuuste welvingen
Sluiten