BMW Connected-app ondersteunt CarKey voor release iOS 13.6

Vorige maand kondigde Apple dan officieel de CarKey-functionaliteit aan tijdens WWDC 2020. Destijds werd er ook gezegd dat BMW-rijders als eerste konden genieten van de nieuwe mogelijkheden. En die belofte komt de autofabrikant nu na: de ondersteuning is toegevoegd aan de app voor iPhone en Apple Watch.

Er zit wel een adder onder het gras. De app is namelijk alleen beschikbaar in de Verenigde Staten, waardoor we hier in Nederland nog even moeten wachten. In de omschrijving van de BMW Connected-app staat in elk geval beschreven hoe je een CarKey-sleutel toevoegt. Ook wordt gemeld hoe je de digitale sleutel vervolgens gebruikt, namelijk via de Wallet-app van Apple. Die app kun je gebruiken op een iPhone en op een Apple Watch. Met de nieuwe opties is het in elk geval mogelijk je BMW van het slot te halen en op slot te doen. Dat doe je door de iPhone tegen de deur aan te houden. Opstarten werkt door je iPhone op de smartphonetray te leggen.

Klik/tap voor groter.

CarKey-functionaliteit voor veel BMW’s

De CarKey-functionaliteit komt naar een groot aantal BMW’s. Namelijk de 1, 2, 3, 4, 5, 6, 8, X5, X6, X7, X5M, X6M en Z4, mits ze na 1 juli 2020 gefabriceerd zijn. Waar het dus op neerkomt is dat alleen nieuwe wagens gebruik kunnen maken van de Apple-technologie. Je kunt binnen de BMW Connected-app checken of je auto geschikt is of niet (al zal dat voor veel mensen nu geen verschil maken).

Daarnaast heb je ook een recente iPhone of Apple Watch nodig. Op z’n minst toch wel een iPhone XR, iPhone XS of nieuwe en anders wel een Apple Watch Series 5 of nieuwer. Bovendien, we zijn er nog niet, heb je ook iOS 13.6 nodig op je iOS-apparaat. Want anders werkt de software niet goed. Die release moet er nu wel snel aankomen, want anders brengt BMW de CarKey-optie niet nu al uit voor gebruikers.

Reageer op artikel:
BMW Connected-app ondersteunt CarKey voor release iOS 13.6
Sluiten