Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Cars 24 sep 2017

BMW i Vision Dynamics: Tesla Model S-concurrent met grotere actieradius

Verschillende automakers zijn hard aan het werk om zich voor te bereiden op de elektrische toekomst van de auto. BWM zou bezig zijn met een plan om tegen 2025 maar liefst vijfentwintig modellen in de collectie te hebben met een elektrische motor. Hiervan zouden twaalf volledig elektrisch zijn. Het nieuwe BMW i Vision Dynamics concept licht een tipje van de sluier over wat we van die geëlektrificeerde collectie kunnen verwachten.

Vierdeurs coupe met glazen dak

De i Vision Dynamics is een vierdeurs coupe en lijkt een beetje op een mengeling tussen een BMW en een Tesla. Een gestroomlijnd dak wordt gecombineerd met wat meer hoekige features aan de voorkant en vlak afgewerkte deurhendels. Het dak is volledig van glas gemaakt en loopt soepel door naar de voor- en achterruit zonder storende verstevigingselementen.

BMW i Vision Dynamics
BMW i Vision Dynamics

Futuristisch uitziend display met modelnaam

De grille aan de voorkant heeft de bekende BMW look van de huidige modellen, maar is bij de i Vision Dynamics uitgerust met sensoren en intelligente technologie, welke mogelijk gebruikt zullen worden om de auto autonoom te laten rijden. Aan de achterkant vinden we LED lampen in zwierige lijnen, welke de auto een sportief uiterlijk geven. Ook vinden we daar een display, waarop de modelnaam van de auto wordt weergegeven.

BMW i Vision Dynamics
BMW i Vision Dynamics

BMW i Vision Dynamics waardige concurrent Tesla Model S?

De bedoeling is dat de auto een topsnelheid van 193 km per uur zal gaan krijgen en van 0 naar 96 km per uur gaat binnen vier seconden. Ook schept BMW op over de actieradius, welke maar liefst 600 km zou zijn. Met deze specificaties scoort de auto wat minder goed dan de Tesla Model S, wat de topsnelheid en acceleratie betreft. De actieradius van de i Vision Dynamics is aan de andere kant wel weer groter.

Hoewel er steeds meer auto’s op komst zijn, welke het moeilijk zouden kunnen maken voor Tesla, lijkt de automaker zich hier niks van aan te trekken. Tesla gaat gewoon lekker verder met ontwikkelen en Elon Musk onthulde pas nog een futuristische nieuwe Tesla-functie.

Reageer op artikel:
BMW i Vision Dynamics: Tesla Model S-concurrent met grotere actieradius
Sluiten