Ilona Braam
Ilona Braam Cars 30 apr 2018

Nieuwe BMW iX3 concept maakt indruk

Vaak wanneer automakers komen met concepten voor elektrische auto’s, zien deze er ontzettend gelikt uit maar aan de andere kant erg onrealistisch. Ook BMW heeft zich hier in het verleden aan schuldig gemaakt, maar liet tijdens Auto China een verrassend nuchter BMW iX3 concept zien. Het is een designstudie van hun eerste volledig elektrische Sports Activity Vehicle (SAV).

Vernieuwde grille

De auto ziet er robuust uit, zoals het hoort bij een SAV, en ziet eruit als iets dat je nu ook op de weg tegen zou kunnen komen. Wat meteen opvalt is de grille aan de voorkant. Deze is anders dan de gebruikelijke (dubbele) “nieren” die we van de automaker gewend zijn. De grille van de BMW iX3 lijkt meer op een soort skibril met een subtieler rooster.

BMW iX3 concept

BMW iX3 accu goed voor 400 km rijplezier

De auto is uitgerust met BMW’s eDrive technologie en we zijn nu bij de vijfde generatie aangekomen. Verder komt hij met een krachtige 70 kWh accu, welke goed zou moeten zijn voor een actieradius van ruim 400 km. Deze zou binnen 30 minuten weer opgeladen zijn. De motor zou weer goed zijn voor 270pk.

BMW iX3 concept

Elektrische mobiliteit naar het volgende niveau

BMW zelf omschrijf de auto als “elektrische mobiliteit naar een volgend niveau gebracht, zonder compromissen op het gebied van functionaliteit en comfort”. Dat klinkt in ieder geval veelbelovend en de automaker heeft ook al aangegeven dat de iX3 ook daadwerkelijk geproduceerd zal worden. Daarnaast zouden we ook de volledige elektrische crossover iNext mogen verwachten samen met de i4 elektrische sedan.

BMW iX3 concept
BMW iX3 concept

Naast elektrische auto’s zien we ook steeds meer elektrische fietsen op de weg. Deze hebben vaak als nadeel dat ze een stuk zwaarder zijn dan een normale fiets, maar deze Deense ebike is zo licht als een veertje.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Jalopnik

Reageer op artikel:
Nieuwe BMW iX3 concept maakt indruk
Sluiten