BMW’s elektrische motor Link is perfect voor in de stad

Hoewel sommigen nog tegenstribbelen lijkt elektrisch rijden toch de toekomst te gaan worden. Elektrische auto’s worden steeds normaler in het straatbeeld en langzaam maar zeker beginnen de motoren ook mee te doen. De nieuwste toevoeging aan de laatste categorie komt van BMW’s Motorrad afdeling. Deze gaf leven aan de volledig elektrische concept motorfiets Link.

Link perfect om door de stad te scheuren

Met Link richt BWM zich vooral op zogenaamde “urban mobility”. Met de snelle acceleratie en makkelijke handelbaarheid is hij perfect om in de drukke stad rond te kunnen rijden. Doordat de motorfiets relatief laag is kan je er makkelijk vanaf de zijkant of achterkant op springen en weer verder gaan. De achteruitversnelling zorgt er weer voor dat je met gemak kunt manoeuvreren en je motor zonder te veel moeilijkheden in een krappe parkeerplek kunt wurmen.

BMW Motorrad Link

Futuristisch design

Het design van de Link concept motor schreeuwt moderniteit en futurisme. Dit wordt bijvoorbeeld geaccentueerd in de kleuren met de oranje kabels, die de batterij verbinden met de achteraandrijving. Ook het contrast tussen de half matte zwarte body en de Liquid Metal Titanium afwerking aan de voorkant helpt hieraan mee.

We zien de moderne feel echter ook terugkomen in de verschillende componenten zelf. We zien dit in de manier hoe de carrosseriepanelen uit de aandrijfeenheid komen, de eenzijdige monoshock en de met opzet onbedekte tandriem. Het algehele design wordt gedomineerd door strakke lijnen, relatief grote oppervlaktes en simpele, maar precieze vormen. BMW laat met deze concept bike duidelijk zien dat ze denken aan de toekomst, maar het gemak van de rijder ook niet vergeten.

BMW Motorrad Link

Ook Harley-Davidson lijkt begrepen te hebben dat je als motor maker niet onder elektrische rijden uitkomt. Het legendarische bedrijf komt binnenkort met zijn eigen elektrische motorfiets: Project Livewire.

Reageer op artikel:
BMW’s elektrische motor Link is perfect voor in de stad
Sluiten