Ilona Braam
Ilona Braam Elektrische auto's 25 apr 2017
Leestijd: 2 minuten

BMW M4 CS: high performance voor het dagelijks leven

We zijn gewend van BMW’s M4 serie, dat de auto’s van het ene naar het andere uiterste gaan. Aan de ene kant hebben we de meer performance gerichte BMW M4 Coupe en aan de andere kant de meer robuuste BMW M4 GTS. Het gat tussen de twee modellen bestaat al lange tijd, maar daar gaat binnenkort verandering in komen. De M4 familie krijgt namelijk volgend jaar een middelste broer erbij: de BMW M4 CS.

BMW M4 CS met zes cilinder motor

De BMW CS komt met een behoorlijke 3.0 liter twin-turbo V6 motor, welke goed is voor maar liefst 460 pk. Vergeleken met de M4 GTS is dit maar 33 pk minder. Met de V6 motor gaat de aankomende BMW van 0 naar bijna 100 km per uur in slechts 3.9 seconden. Ook geeft de motor de auto een elektronisch gelimiteerde maximale snelheid van 280 km per uur.

BMW M4 CS
BMW M4 CS

Dynamic Stability Control maakt rijden veiliger

Door het simpelweg indrukken van een knop kan de kracht van de motor ervaren worden met de verschillende rijmodi. Dit wordt mogelijk gemaakt door BMW’s Dynamic Stability Control (DSC) technologie. Deze technologie geeft auto’s meer stabiliteit door de controle over de auto gemakkelijker te maken, zelfs onder vervelende omstandigheden of oneffen ondergronden. DSC zorgt er onder andere voor dat de aandrijving van alle banden gemaximaliseerd is bij het opstarten of versnellen.

Prijs ligt meer in de richting de BMW GTS

Hoewel de prijs van de CS tussen de M4 Coupe en M4 GTS in zit, neigt de prijs van het nieuwe M4 model meer in de richting van de GTS. Volgens de berichten moet worden gedacht aan een prijs van rond de 115.000 euro. Hoewel het een behoorlijk bedrag is, maken de specificaties wat goed. Verwacht wordt dat de auto in 2018 zijn intrede zal doen. De exacte lanceringsdatum is helaas nog onbekend. Of ga je toch liever voor de Audi e-tron Sportback, een elektrische SUV die met Tesla de strijd aan gaat?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
BMW M4 CS: high performance voor het dagelijks leven
Sluiten