Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Cars 10 jan 2018

Val jij ten prooi aan de Hammerhead Shark motor van BMW?

De BMW R100/7 is een nostalgische motorfiets, die in 1976 op de wegen verscheen. De Hookie Co. motorshop heeft de motorfiets echter helemaal onder handen genomen en omgetoverd tot de BMW R100/7 Hammerhead Shark. Het resultaat is een mix tussen nostalgie en het gevaarlijke uiterlijk van een hamerhaai.

Design beïnvloed door hamerhaai

Niet voor niets heeft de motor de naam Hammerhead Shark gekregen. De hamerhaai is een gevreesd roofdier en zelfs andere haaien blijven er liever bij uit de buurt. De invloed van de Hamerhaai is duidelijk te zien in het uiteindelijke design van het voertuig. De Hamerhaai staat bekend om zijn vlak lichaam en natuurlijk het brede gedeelte aan de voorkant dat uitsteekt alsof het twee hendels zijn om gas te geven.

BMW R100/7 Hammerhead Shark

BMW R100/7 gestript van alle onnodige onderdelen

Om het vlakke uiterlijk van de hamerhaai te evenaren bij de BMW R100/7 is de vork aan de voorkant zo’n 10 cm verlaagd en ook de handels hebben een iets lagere positie gekregen. De originele R100/7 was al behoorlijk minimalistisch en dit is nog extremer geworden bij de Hammerhead  Shark versie. Alle onnodige onderdelen, zoals spatborden, zijn verwijderd.

BMW R100/7 Hammerhead Shark

Daarnaast is de motor nu afgewerkt in donkere kleuren, die het gevaar van een haai goed symboliseren. Een zwarte bliksemschicht accentueert deze onheilspellendheid nog meer. Aan de voorkant heeft de motor een moderne makeover gekregen en wordt de verlichting nu geregeld door LED lampjes.

BMW R100/7 Hammerhead Shark

Haaien worden niet voor niets gevreesd en de beestjes hebben al behoorlijk wat slachtoffers gemaakt. Als jij ook wilt voelen hoe het is om tussen de haaien te zwemmen, zonder het gevaar om een been kwijt te raken, is virtual reality een uitkomst. Het is namelijk mogelijk om gewoon in een zwembad je de angst op het lijf gejaagd te krijgen door levensechte haaien.

Man of Many

Reageer op artikel:
Val jij ten prooi aan de Hammerhead Shark motor van BMW?
Sluiten