Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Cars 12 dec 2017

Deze motor van BMW is totaal onpraktisch maar absoluut briljant

BMW staat erom bekent om van unieke designs te houden. De automaker lijkt zijn ontwerpers te stimuleren om veel verder te denken dat wat is of zou kunnen. Dit zorgt voor mooie toevoegingen aan de line-up, maar ook voor ontwerpen die zelfs voor BMW wat te ver gaan. Zo is de BMW R1100R KHAN een geweldige motor om te zien, maar is de kans behoorlijk klein dat hij ooit door welke keuring dan ook zou komen.

Liggend over het voorwiel

De motorfiets is gebaseerd op de BMW R1100R, maar ziet er nu uit als een ver neefje uit een nog verdere toekomst. Waar je op de normale R1100R gewoon rechtop kunt zitten, is dat bij de KHAN versie niet meer mogelijk. De vorm van de motor en de plaatsing van de handvaten forceren je om bijna helemaal liggend over het overkapte voorste wiel te hangen.

BMW R1100R KHAN

Achterwiel gevaarlijk dichtbij

Aan de achterkant heb je weer te maken met andere taferelen. Daar lijkt het alsof het zadel helemaal tegen het gigantische achterste wiel aanzit. Dat is natuurlijk niet echt zo, maar hij komt  wel dusdanig in de buurt dat je je zorgen moet maken als je lang haar hebt en zeker geen loshangende kleding moet aandoen.

BMW R1100R KHAN

BMW R1100R KHAN op het grote scherm?

Het is jammer dat we de motor nooit in deze vorm op de weg zullen zien. Ondanks zijn onpraktische elementen, ziet hij er namelijk uit als iets dat op de weg zou moeten wonen. Wie weet dat we hem wel een keer in een film voorbij zien flitsen. Hij zou namelijk zo passen in een science fiction film zoals Star Wars. De koperkleurige variant past perfect bij de bruine gewaden van de jedi.

BMW R1100R KHAN

Gelukkig komt BMW ook nog met bijzondere voertuigen, welke we wel op de normale weg terugzien. Zo zal volgend jaar de BMW M3 CS zijn intrede doen: de snelste sedan ooit in de BMW 3-serie.

BGR

Reageer op artikel:
Deze motor van BMW is totaal onpraktisch maar absoluut briljant
Sluiten