Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Cars 20 dec 2017

Zelfs de basis motor van deze custom bike is een limited edition

Custom bikes blazen nieuw leven in al bestaande modellen en geven ze weer een heel ander verhaal om te vertellen. De bijzondere motoren worden echter nog unieker, wanneer de motorfiets die als basis wordt gebruikt niet massaal is geproduceerd. De Zwitserse Ramon Seilers van Kontrast Kreations had de eer om te werken met een BMW R51/2, welke maar twee jaar in productie is geweest. En het resultaat is de BMW R51/2 Restomod, welke er nog meer nostalgisch en vintage uitziet, dan het originele model.

Complete verbouwing nodig BMW R51/2

De motor was een zogenaamde “barn find”, wat niet betekent dat hij in een schuur is gevonden. Barn find verwijst naar een klassieke auto of motor die ergens (het kan dus ook in een schuur) wordt ontdekt in een vaak vervallen staat. Vaak gaat het ook om zeldzame en waardevolle voertuigen, en dat was in het geval van de BMW R51/1 ook zeker aan de hand. Het was meteen al duidelijk dat er veel aan de motor gesleuteld zou moeten worden en dat een complete restauratie nodig was.

BMW R51/2 Restomod

Onderdelen van R51/3 broertje

Ten eerste zijn de motor en schakelbak aangepakt. Deze werden uit elkaar gehaald en net wat steviger (en werkender) weer in elkaar gezet. De benzinetank van de Restomod is afkomstig van een BMW R51/3 en ook de wielen en kleppendeksels zijn afkomstig van het R51/2 broertje. Aan de achterkant is de motor uitgerust met een speciaal gemaakte beugel voor de kentekenplaat.

BMW R51/2 Restomod

Bruin leer om vintage look te accentueren

Verder heeft de BMW R51/2 accenten gekregen in bruin leer, wat de vintage look accentueert. Verschillende rubberen onderdelen van de originele fiets werden vervangen door het bruine leer. Daarnaast zijn er ook nieuwe kniestukken en een nieuw zadel gemaakt van de leren stof. Het resultaat mag er zeker wezen en ziet er op de een of andere manier authentieker uit dan de originele motor.

BMW R51/2 Restomod

Als je benieuwd bent naar eer werk van Kontrast Kreations, zou je eens op de site moeten kijken. Daar zijn veel meer foto’s te zien van de BMW R51/2 Restomod en ook andere bijzondere motor projecten zijn te bewonderen. Waar de BMW R51/2 Restomod er ontzettend vintage uitziet, gaat de Triumph E Black Matter weer de hele andere kant op. Deze kiest voor strakke lijnen in plaats van elegante vormen en ziet er een stuk minder schappelijk uit.

Cool Material

Reageer op artikel:
Zelfs de basis motor van deze custom bike is een limited edition
Sluiten