Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Gadgets 31 jul 2018

Volgend jaar rijd je rond met een BMW smartwatch

Als je op zoek gaat naar een nieuwe smartwatch, zijn er meteen een paar bekende namen die in je opkomen. Zo kun je gaan voor een Apple Watch als je een iPhone hebt. Ook Fitbit is een bekende naam als het gaat om smartwatches en er zijn natuurlijk ook nog talloze andere slimme horloges, die draaien op Google’s Wear OS. Volgend jaar betreedt een verrassende speler echter de smartwatch arena. BMW gaat namelijk in samenwerking met Fossil ook een reeks smartwatches op de markt brengen.

Eerste BMW smartwatch volgend jaar klaar

Dat liet de Fossil Group onlangs weten. De komende vijf jaar gaan ze een samenwerkingsverband aan met de Duitse automaker om BMW horloges en smartwatches te designen, ontwikkelen en distribueren. De eerste modellen zouden we volgend jaar al zien en zouden verkocht worden op zo’n 4.000 BMW locaties wereldwijd.

BMW smartwatch

Niet eerste keer voor Fossil

Het is niet de eerste keer dat Fossil een dergelijk samenwerkingsverband aangaat. Zelf hebben ze natuurlijk een eigen collectie met Wear OS smartwatches, maar ze hebben eerder ook horloges gemaakt in samenwerking met onder andere Skagen, Diesel, Marc Jacobs en Michael Kors. Ook BMW is niet helemaal een nieuwkomer op de wearables markt. Eerder verschenen er al BMW afstandsbediening apps voor Wear OS smartwatches, voor de Samsung Gear S2 en S3 en zelfs voor de Apple Watch. Nu duiken ze helemaal het diepe in en komen ze met eigen smartwatches.

Geen verdere details

Helaas is er op het moment nog zo goed als niks bekend over hoe de horloges er precies gaan uitzien en wat voor specificaties we mogelijk zouden kunnen verwachten. Gelukkig hoeven we aan de andere kant geen jaren te wachten en kunnen we volgend jaar al rondlopen met een BMW smartwatch. Behalve met smartwatches is BMW de laatste tijd ook erg bezig met de elektrische toekomst op de weg. Eerder dit jaar mochten we kennis maken met het nieuwe BMW iX3 concept, welke verrassend nuchter voor de dag kwam.

Forbes

Reageer op artikel:
Volgend jaar rijd je rond met een BMW smartwatch
Sluiten