Daniel Koster
Daniel Koster 3 okt 2016

Wees gewaarschuwd: waarom je je boarding pass nooit op social media moet zetten

Je ziet ze (in de zomer) regelmatig op social media voorbij komen: foto’s van boarding passes. Hierbij wordt dan vaak vrolijk vermeld dat diegene even een paar weken de zon gaat opzoeken. Wij zeggen met klem: zet je boarding pass alsjeblieft niet online! Je vakantie kan zo in duigen vallen.

Houd je boarding pass privé

Het is een leuke post, je boarding pass op je social media. Op deze manier laat jij namelijk aan iedereen weten dat je er even tussenuit piept. Je ziet die jaloerse blikken wanneer mensen je instapkaart voorbij zien komen al voor je. Heerlijk! Maar echt, doe dit niet. De kosten wegen zwaarder op dan de baten.

Je instapkaart bevat allerlei informatie over jou. Oké, je naam is dan niet zo van belang. Echter zijn zaken als je vluchtcode en de (vaak nog geldige) barcode ook onderdeel van je boarding pass. Met deze informatie kunnen andere mensen met snode plannen veel bewerkstelligen. Dit kan tot allerlei zaken leiden. Check de onderstaande video maar voor uitleg:

Wil je op je gemak nog eens teruglezen waarom je je boarding pass nooit op social media moet zetten? Dat kan. Ook vind je via die link de website waarin haarfijn wordt uitgelegd dat het plaatsen van je instapkaart op social media je meer kan kosten dan je lief is. Dus, houd die instapkaart van het internet af. Alleen dan kun je heerlijk op weg naar je vakantiebestemming. Slapen in het vliegtuig? Dat doe je met deze hangmat voor je hoofd. Nu nog dit transparante vliegtuig en klaar ben je.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Wees gewaarschuwd: waarom je je boarding pass nooit op social media moet zetten
Sluiten