Bodyguard: komt BBC One met een tweede seizoen?

Bodyguard wordt dé serie van 2018 genoemd en dat is zonder twijfel meer dan terecht. De BBC One serie volgt het verhaal van David Budd en zijn taak om politicus Julia Montique te beschermen. Een fantastische serie met slechts 1 seizoen van zes afleveringen. De grote vraag is dus: komt er een tweede seizoen van Bodyguard?

Bodyguard seizoen 2?

De BBC One serie Bodyguard wist afgelopen zomer al te exploderen in Engeland en lijkt nu zijn succes in Europa gevonden te hebben. Het verhaal over Sergant David Budd werd onlangs op Netflix gezet en werd al snel bestempeld als de beste serie van 2018. Sterker nog: op de Engelse televisie brak de serie records als een malle. De eerste vijf afleveringen maakte Bodyguard de meest bekeken BBC Drama van het afgelopen decennium. De seizoensfinale zorgde voor algemeen record: het maakte Bodyguard de meest bekeken drama serie in de geschiedenis van de Engelse televisie. Dan is de meest gestelde vraag van de afgelopen tijd is dus heel logisch: krijgt Bodyguard een tweede seizoen?

Bodyguard seizoen 2?

Het zou een hele logische stap zijn voor Bodyguard en producer Jed Mercurio om een tweede seizoen aan de serie toe te voegen. De serie heeft ontzettend veel records gebroken en krijgt bijzonder hoge scores van critici en publiek. Echter is de grote vraag wel of BBC het moet willen. Het verhaal kent een perfect einde op dit moment. Toch is Mercurio net begonnen met gesprekken over een vervolg.

Hoofdrolspeler Richard Madden mengt zich ook in de gesprekken met Jed Mercurio. Dit laat hij weten tegenover Deadline.

“Ik zie Jed over een paar weken. Dan gaan we eens kijken wat er in dat briljante brein van hem zit.”

En dat briljante brein van Jed is al bezig met, maar liefst, vier seizoenen.

“Het is goed om te zeggen dat we het waarschijnlijk dusdanig aanpakken met een tweede seizoen, dat er mogelijkheden ontstaan voor een derde en een vierde.”

Het officiële woord moet er echter nog uit, maar het team wat er aan werkt is in ieder geval overtuigd.

Wie gaan we zien?

Mocht BBC One in samenwerking met Jed Mercurio besluiten om een tweede seizoen te maken, is natuurlijk de vraag wie daarbij betrokken gaan worden. Het ligt uiteraard voor de hand dat Richard Madden de rol van David Budd wederom oppakt. Volgens de regisseur zelf zou het zomaar kunnen dan David Budd terug aan het werk gaat en dit keer iemand van het koninklijk huis moet beschermen. Maar daar blijft het bij.

Bodyguard: thriller-miniserie van BBC

Het zou goed mogelijk zijn dat we o.a. Gina McKee (Anne Sampson), Sophie Rundle (Vicky Budd), Nina Toussaint-White (Louise Rayburn) en Ash Tandon (Deepak Sharma) ook terug zien in een tweede seizoen. Uiteraard weten we ook gelijk wie we niet terug zien komen. Dat zijn uiteraard Keeley Hawes (Julia Montague), Tom Brooke (Andy Aspted), Shubham Saraf (Tahir Mahmood) en Claire-Louise Cordwell (Kim Knowles).

Er is overigens ook een grote kans, gezien Jed Mecurio ook Line of Duty maakte, dat elk seizoen voorzien is van een nieuwe cast. Uiteraard met een paar personages die de verhalen met elkaar verbinden.

Wat kan er gebeuren?

Ondanks het feit dat het einde van seizoen 1 best veel af wist te sluiten, zijn er nog genoeg zaken die geen einde hebben. Zo is Richard Longcross bijvoorbeeld nog steeds op vrije voeten, heeft Mike Travis de taken van Julia overgenomen en loopt Roger Penhaligon ook nog vrij rond. Allemaal personages die niet veel goeds in hun mars hebben. In het aankomende seizoen zouden deze mensen wederom voor problemen kunnen zorgen. Een probleem wat David dan weer op zou moeten lossen.

Daarnaast heeft David Budd met een bom door Londen gelopen en kent iedereen zijn gezicht inmiddels. Dit zorgt ervoor dat hij niet alleen zijn werk niet meer rustig kan doen, maar ook dat hij overal herkend wordt. Hoe gaat hij daar mee om en hoe is zijn leven veranderd? Ook dit zou een interessant verhaal kunnen zijn.

Bodyguard seizoen 2?

Bodyguard seizoen 2: gaat het gebeuren?

In eerste instantie had de BBC gepland om Bodyguard maar een seizoen te laten draaien. In de afgelopen jaren heeft de producent wel bewezen zich, ondanks groot succes, aan de regel te kunnen houden. Maar Jed Mercurio is een genie en heeft overduidelijk al een prachtig verhaal uitgedacht. Niet eentje welke maar een seizoen verder gaat, maar eentje die nog drie seizoenen kan draaien. Ook hoofdrolspeler Richard Madden is enthousiast en het succes is groter dan iedereen ooit had durven dromen.

De kans op een tweede seizoen van Bodyguard is aanzienlijk groot, maar of het ook echt gebeurt is een tweede.

Reageer op artikel:
Bodyguard: komt BBC One met een tweede seizoen?
Sluiten