Boefjes profiteren van Super Mario 3D All-Stars-schaarste

Vorige week werd vanuit het niets via een Nintendo Direct de game Super Mario 3D All-Stars aangekondigd. Daarbij werd de ietwat vreemde kanttekening gemaakt dat het een gelimiteerde release zou gaan worden.

Super Mario 3D All-Stars komt op 18 september uit, maar zal uiteindelijk maar tot en met 31 maart in de digitale winkel van Nintendo te koop zijn. En ook de fysieke versie komt in een gelimiteerde oplage uit, met alle gevolgen vandien.

Super Mario 3D All-Stars voor woekerprijzen

En als gevolg van die beperkte release wordt Super Mario 3D All-Stars nu al voor woekerprijzen aangeboden op eBay en Marktplaats. Boefjes die op tijd waren om de game te pre-orderen zien de dollartekens in de ogen en besluiten de game voor twee tot drie keer de aankoopprijs aan te bieden voor de fans die niet op tijd waren. En ja, vanochtend heb ik even een rondje langs de verschillende Nederlandse webshops gemaakt en nergens kon ik hem nog pre-orderen. Mocht je dus per se de fysieke versie van de game in huis willen halen, dan ben je veroordeeld tot het neerleggen van deze hoge prijzen of hopen dat er nog een nieuwe druk van de game wordt gemaakt.

Nu is dit niet echt vreemd in de wereld van games, waar wel vaker collector’s editions van games in kleine oplages worden geleverd en vervolgens worden door verkocht. En we zien het ook bij dingen als sneakers en bepaalde kleding. Het probleem zit hem in het feit dat dit een redelijk normale release is, die voor 60 euro in de winkel wordt gelegd, maar die je dus niet op een normale manier kunt kopen. En dat is toch wel een beetje jammer.

Drie klassieke games

Mocht je het gemist hebben: Super Mario 3D All-Stars is een compilatiepakket van de games Mario 64, Sunshine en Galaxy, welke respectievelijk verschenen op de Nintendo 64, GameCube en Wii. Wil je er meer over lezen? Kijk dan hier.

Reageer op artikel:
Boefjes profiteren van Super Mario 3D All-Stars-schaarste
Sluiten