Boem! Durf jij je smartphone nog tegen je oor te houden na dit filmpje?

Tegenwoordig hoor je het gelukkig niet zo vaak meer, maar een paar jaar geleden ontplofte er wel eens een smartphone midden in iemands gezicht. Meestal kwam dit door de lithium-ion-batterijen die verkeerd waren opgeladen, of een fabricagefout hadden. Of je had de Samsung Galaxy Note 7

Geen Galaxy Note 7, wel een bizarre smartphone-ontploffing

We namen die berichten voor kennisgeving aan, totdat we dit filmpje zagen. Zó ziet een ontploffende smartphone-accu er uit! holy sh*t! Probeer dit niet thuis. Kun je ons dat beloven? Een ontploffende smartphone is onze grootste nachtmerrie. Wat als je de smartphone tegen je oor houdt als zoiets gebeurt.

Extreem voorbeeld

Het is nogal een extreem voorbeeld, want hoe vaak houd je nou messteken tegen met je telefoon? Niet zo vaak, toch?! Toch is de kettingreactie wel erg extreem. Weet je nog dat er problemen waren met de Boeing 787 Dreamliner? Dit is alweer lang geleden, maar de problemen werden veroorzaakt door hetzelfde type batterij (maar dan véél groter)! Stel je toch eens voor dat een paar van die dingen tijdens een vlucht ineens ontbranden… Of weet je wat? Denk er maar liever niet aan!

Mocht je ooit in zo’n situatie terecht komen waarbij je smartphone in de fik vliegt (wat niet snel zal gebeuren) dan raden wij je dit product aan. Slimme guys hebben een brandblusser met geluid ontwikkeld. Yes, ook dat kan.

Reageer op artikel:
Boem! Durf jij je smartphone nog tegen je oor te houden na dit filmpje?
Sluiten