Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 29 juni 2020

Beleef Bohemian Rhapsody in Rollercoaster Tycoon 2

Is Rollercoaster Tycoon 2 één van de beste games ooit? Uiteraard! Maar dat het ook een game zou zijn waarbij één van de grootste nummers allertijden afgespeeld zou gaan worden, dat hadden we niet verwacht. Toch beleef je dankzij de game Bohemian Rhapsody van Queen als nooit tevoren.

Rollercoaster Tycoon 2 kwam alweer in 2002 uit en Queen bracht Bohemian Rhapsody in 1975 uit. Daarmee zijn het twee absolute klassiekers die in 2020 op een aparte manier samen komen.

Bohemian Rhapsody in Rollercoaster Tycoon 2

Youtuber ChuggersRTC is een tijd bezig geweest met het maken van een achtbaan in Rollercoaster Tycoon 2 die synchroon loopt met Bohemian Rhapsody van Queen. Maar het resultaat mag er zijn. Voor het maken van deze speciale achtbaan heeft hij eerst het nummer in de game geïmporteerd en wordt hij ook in de game als custom soundtrack afgespeeld. Hoe je dat precies doet, zie je hier, mocht je nu zelf inspiratie krijgen. Voor nu raad ik je aan om de onderstaande video te bekijken en genieten van zes minuten aan een heerlijke achtbaan met toch wel een klassiek nummer.

Het mooie aan deze Bohemian Rhapsody-achtbaan uit Rollercoaster Tycoon 2 is dat de achtbaan gewoon het verhaal vertelt van het nummer. Zonder dat je iets van Engels begrijpt, zie je wat er gebeurt en dat is gewoon erg knap. De grote vraag is nu natuurlijk wel of het een rendabele achtbaan is. Het neemt eigenlijk een volledig park in beslag en een rit van zes minuten is behoorlijk lang. Om daar een beetje geld mee te gaan verdienen, dan moet je zo’n 20 dollar per kaartje rekenen. Een gemiddelde achtbaan die ik maak neemt zo’n anderhalve minuut in beslag en reken in zo’n 5 dollar voor. Daarnaast is het maar de vragen of bezoekers er in durven te stappen, want het geheel lijkt me behoorlijk misselijk makend. Wil je meer lezen over deze leuke game? Lees dan hier onze eerdere berichten.

Reageer op artikel:
Beleef Bohemian Rhapsody in Rollercoaster Tycoon 2
Sluiten