Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Home 22 nov 2017

Nooit meer wachten op kokend water met de BoilingBeeper

Allerlei apparaten die we dagelijk gebruiken geven iets van een piepje wanneer ze klaar zijn. Zo krijg je een geluidje van je magnetron wanneer je voedsel is opgewarmd, en zingen sommige wasmachines zelfs een liedje als ze klaar zijn met draaien. Wanneer je water wilt koken, om bijvoorbeeld pasta te maken, is het echter aan jezelf om als een soort stalker telkens te kijken of de juiste temperatuur is bereikt. De BoilingBeeper maakt hier echter een einde aan en verklapt meteen wanneer je kokend water hebt.

Wachttijd kokend water nooit hetzelfde

Zoals de naam al aangeeft beept de BoilinBeeper wanneer je water het kookpunt heeft bereikt. Dit is ontzettend handig, aangezien het nooit even lang duurt als de vorige keer. Dit heeft te maken met wisselende factoren, zoals de temperatuur in je keuken, de temperatuur van het water zelf en hoeveel water je wilt opwarmen. Als het altijd even lang zou duren, zou je makkelijk zelf even een timer kunnen instellen.

Boiling Beeper alarm

BoilingBeeper geeft een gilletje

Juist omdat de wachttijd telkens verschilt is de BoilingBeeper een uitkomst. Het apparaat is een soort bolletje, dat je laat drijven in het water dat je verhit. Op deze manier kan de BoilingBeeper de temperatuur in de gaten houden en meteen een beep geven wanneer de temperatuur waarop water hoort te koken is bereikt. De meeste mensen weten dat water bij 100 graden celsius hoort te koken, maar daar zijn uitzonderingen op. Als je hoog in de bergen bent is dit kookpunt bijvoorbeeld iets lager. Of de BoilingBeeper hier ook rekening mee houdt is onduidelijk.

Boiling Beeper kokend water

Bemachtigen via Kickstarter

Maar ook al is het kookpunt lager in de bergen, op een gegeven moment gaat het apparaat toch af en weet je dat het water kookt. Het is dus sowieso handig om te hebben. Om je eigen BoilingBeeper te bemachtigen, kun je een pledge doen op Kickstarter. Voor zo’n 13 euro krijg je in januari 2018 je eigen apparaatje in huis.

Een ander handig hulpje in de keuken is deze wifi-oven. Eigenlijk hoef je dan niet eens zelf meer te koken want het oventje neemt bijna alles van je over.

Digital Trends

Reageer op artikel:
Nooit meer wachten op kokend water met de BoilingBeeper
Sluiten