Bond: Een revolutionair apparaatje waarmee je elkaar via het web kunt aanraken

Revolutionair zijn in een wereld waar innovatie en adaptatie de norm is. Dat is niet voor iedereen weggelegd. De crowdfundingplatforms lopen over van goede, hilarische, maar ook soms dubieuze ideeën. Maar de breinen achter Kwamecorp doen met BOND een uitstekende poging om zich te onderscheiden van de rest. Het heeft wel iets weg van TapTap. Een vibrerende armband die je in contact legt met je geliefde.

Kwamecorp is een organisatie die service en productinnovatie biedt aan de grootste bedrijven ter wereld. Ditmaal zijn zij bezig met het ontwikkelen van een ‘touch module’ waardoor mensen elkaar kunnen aanraken via het web. Wat? Ja, je hoort het goed. Waar de technologie toe in staat is tegenwoordig. Een whatsApp, krabbel, facebookpost of porretje is hiermee in één klap verleden tijd. Het enige wat je nog nodig hebt is een volledig met het BOND-systeem geïntegreerde armband of halsketting, waarmee je met één druk op de knop iemand kan laten weten dat je aan hem of haar denkt. Want uiteraard, Bond comes in pairs. Alleen jezelf een tickle sturen zou op z’n zachtst gezegd een beetje vreemd zijn. Geef daarom die andere high-tech Bond aan je partner en laat weten dat je van hem of haar houdt, of aan je moeder als je haar steun het hardst nodig hebt.

Doordat het BOND-systeem gekoppeld is aan Google Maps blijf je altijd met elkaar in verbinding. Waar je ook bent. Tenminste als je een iPhone 4s (of later) of Android telefoon hebt met low-Energy Bluetooth 4.0. De batterij in de module houdt het in ieder geval tot zeven uur lang vol. Verder is het product uitgerust met LED, vibratie vermogen, inducting charging en een accelerometer.

Het project staat op het punt om de markt te bestormen, ze missen alleen nog (wat) geld. De doelstelling is in ieder geval 150.000 dollar. Of dat bedrag iets te enthousiast is vastgesteld zullen we snel genoeg weten. Als jij graag op een andere manier wil communiceren dan kun je twee touch modules voor zeventig euro hier bestellen.

En o ja. Vergeet niet: We love tweets, but we prefer tickles.

Reageer op artikel:
Bond: Een revolutionair apparaatje waarmee je elkaar via het web kunt aanraken
Sluiten