Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 26 jun 2018

Dit boombox kunstwerk speelt echt muziek af

De Boombox is één van de meest iconische voorwerpen uit de jaren tachtig. Het was een enorme radio die je mee kon nemen om overal dikke muziek (voor die tijd dan) af te spelen. Het ding was dankzij zijn enorme batterijen nogal zwaar en de batterijen gingen ook nog eens snel leeg. Toch was het een feest als iemand dit ding meenam naar het strand. Nu kun je zo’n boombox in een lijst aan de muur ophangen en er bovendien ook nog eens muziek door laten afspelen.

De boombox die kunst is en muziek afspeelt

Dit project heet een Touch of bass en is in zijn basis een foto van een boombox. De grap zit hem er echter in dat de speakers uit de foto zijn vervangen door echte speakers, waardoor dit stukje kunstwerk daadwerkelijk muziek door je huiskamer kan laten knallen. Dat gaat uiteraard via een Bluetooth-verbinding, maar als je wilt kun je het ook via een 3,5 mm jack doen. Dan neem je echter wel de illusie weg. Naast het feit dat je mensen die voor het eerst in je huiskamer heerlijk kan foppen, schijnt het geluid dat uit de speakers komt ook nog behoorlijk goed te zijn.

boombox

Het enige nadeel van dit stukje kunst is dat het niet met een ingebouwde batterij komt. Je moet de Touch of bass boombox altijd in het stopcontact hebben om er geluid uit te krijgen. Ook dat kan te koste gaan aan de ilussie. Het is dan ook verstandig om te kijken of je in je huis ergens een stopctontact in de buurt hebt wanneer je het schilderij wilt gaan ophangen. En daarbij is het ook handig om de stroomkabel mooi weg te werken door hem bijvoorbeeld te verven in de kleur van de muur.

boombox

Mocht je interesse hebben, dan kun je hem voor ongeveer 250 euro in huis halen. Heb je liever een compcate speaker om overal mee naar toe te nemen? Dan is dit wellicht iets voor jou.

Reageer op artikel:
Dit boombox kunstwerk speelt echt muziek af
Sluiten