Boosted Board: ‘s Werelds lichtste elektrisch voertuig

Longboards worden steeds populairder op onze wereld. Overal waar je komt zie je wel een paar dudes of chicks over de straten crossen met deze lange en wendbare skateboards. Nu zijn er een paar jongens op het idee gekomen om van het traditionele longboard een elektrisch voertuig te maken die tegelijkertijd ook nog eens het lichtste elektrisch voertuig op aarde moet zijn.

Het Boosted Board zit op dit moment nog in de Kickstarterfase, maar het eerste doel van $100,000 is al gehaald. Ze hebben nu een nieuw doel van $500k om een batterij te ontwikkelen die verder kan rijden. In het huidige prototype zit een 2000w twin brushless motor. Deze motor produceert zo’n 2,6pk waarmee een topsnelheid van 32km/h gehaald kan worden en een afstand van bijna 10 kilometer. Met de nieuwe batterij moet zo’n 19 kilometer mogelijk zijn. De gemiddelde oplaadtijd (van de oude batterij) is ongeveer 2 uur.

Het gewicht van het Boosted Board is ook uniek, want die is ongeveer 2 x zo licht als het gemiddelde longboard. Het Boosted board weegt namelijk zo’n 5,5 kilo. Verder zit er een regeneratief remsysteem in het board, waardoor remmen makkelijk te leren is en je snel de controle over je board hebt. Voor ongeveer 925 euro is ‘s werelds lichtste elektrisch voertuig hier te bestellen.

Reageer op artikel:
Boosted Board: ‘s Werelds lichtste elektrisch voertuig
Sluiten